75. gradonačelnikov kolegij održat će se elektroničkim putem

75. gradonačelnikov kolegij održat će se elektroničkim putem

Sa jednog od ranijih gradonačelnikovih kolegija (Foto ilustracija: Goran Kovacic /PIXSELL)

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel održao je konferenciju za medije na kojoj je izvijestio o točkama 75. gradonačelnikovog kolegija koji će se održati elektroničkim putem.

Rasplamsanu situaciju "Tri majmuna" nije htio više komentirati iako je tema, začudo, još uvijek aktualna te strasti ne jenjavaju.

Treba izdvojiti kako je od ukupno 2 milijuna i 271000 kuna, 700000kn odvojeno za sufinanciranje aktivnosti u Domu zdravlja PGŽ te u Domu umirovljenika Kantrida, 230 000 kuna namjenjeno je županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, 200000 kn Hospiciju, 100000 kn Sveučilištu i 56000 kn KBC-u Rijeka, rekao je Vojko Obersnel na današnjem susretu s novinarima.

Iz istih izvora Gradskom društvu Crvenoga križa pomoći će se s 2 milijuna i 740000 kuna, a još uvije traje natječaj za Udruge u domeni socijale i zdravstva pa će na poslijetku doći do iznosa većeg od 7,5 milijuna kn. Sve to neophodno je za održavanje standarda rada i života tih organizacija i ustanova, koje najčešće brinu o onima kojima je pomoć i najpotrebnija.

Jednako tako od 1. ožujka na snazi će biti nove, korigirane cijene usluga "Čistoće", nakon trakavice na relaciji "Eko plus" - "Čistoća" te posebno neprihvatljivog podizanja cijene zbrinjavanja komunalnog otpada od gotovo čudesnih 800%,"Čistoći" nije preostalo ništa drugo nego raspisati novi natječaj i naći partnera s najpovoljnijom ponudom od 1100 kuna za tonu zbrinjavanja, za razliku od 1900 kuna, koliko je iznosila ranija cijena.

Točke gradonačelnikovog kolegija možete pronaći na sljedećem linku.

Sve to "Čistoći" je značilo više od 20 milijuna kuna troška pa su na vidiku ipak financijski povoljnija vremena, koja će kućanstva osjetiti na računima od travnja, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i dodao:

Vojko Obersnel, pripremio Josip Krmpotić

Komentari