9. Rijeka psihologije: od predavanja do kazališne predstave

9. Rijeka psihologije: od predavanja do kazališne predstave

Foto: Ilustracija Rijeka psihologije Facebook

Od predavanja, radionica, predstavljanja do kazališne predstave i pub kviza - sve to bit će 9. Rijeka psihologije! Manifestacija, kao i svake godine ima humanitarni karakter pa će tako biti i ove godine.

Više o programu 9. Rijeke psihologije možete doznati na njihovoj mrežnoj stranici OVDJE, a aktualnosti su dostupne i na njihovoj Facebook stranici OVDJE.

Od 17. do 23. veljače Rijeka psihologije bit će na gotovo 70 lokacija u Rijeci i u još 19 gradova i mjesta Primorsko-goranske županije. Na popisu je više od 100 besplatnih aktivnosti tijekom kojih možete upoznati psihologe i najrazličitije aktivnosti kojima se bave. 

Ove godine ponuđeno je nekoliko aktivnosti na temu štetnih utjecaja izloženosti ekranima i internetu, a raste i popularnost mindfulnessa. Rješavanje sukoba, komunikacijske vještine, odgojne metode, emocije, ljubav, odnosi s drugima samo su neke od stalnih tema u kojima uvijek organizatori pronalaze nove naglaske.

Prodajom promotivnih materijala prikupljat će se sredstva za nabavu opreme za djecu s teškoćama iz spektra autizma koja pohađaju Podcentar predškolskog odgoja Maestral Dječjeg vrtića Rijeka.

Nezaobilazni dio programa je konferencija "Psihologija za gospodarstvenike", a osim klasičnih predavanja, radionica i sličnog, ove godine građani mogu testirati svoja znanja iz psihologije u Psiho pub-kvizu, a djeca u igri "Dar mal" i Escape room.

Prvi put na programu je kazališna predstava: Teatar Tirena iz Zagreba izvest će edukativnu predstavu "U mojoj glavi", priču o dvoje tinejdžera koji ne znaju kako se nositi s anksioznošću i depresivnošću. Ulaz je besplatan, ali je obavezna rezervacija karata na e-mail predstava.rijekapsihologije@gmail.com.

9. Rijeku psihologije organiziraju: Odsjek za psihologiju i Centar za primijenjenu psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Grad Rijeka, Sveučilišni savjetovališni centar Sveučilišta u Rijeci, Ri Psi Alumni klub, Udruga studenata psihologije Psirius, Društvo psihologa Primorsko-goranske županije te Udruga SOS Rijeka - centar za nenasilje i ljudska prava.

O programu je u emisiji Akademskih kvarat ure govorila glasnogovornica organizacijskog odbora Lorena Zec, poslušajte:

Akademskih kvarat ure: 9. Rijeka psihologije, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari