90 godina Hotelijersko-turističke škole Opatija

90 godina Hotelijersko-turističke škole Opatija 90 godina Hotelijersko-turističke škole Opatija
Okupljeni na svečanosti proslave devedesete obljetnice Hotelijersko-turističke škole Opatija (Foto: Vladimir Jurić) Okupljeni na svečanosti proslave devedesete obljetnice Hotelijersko-turističke škole Opatija (Foto: Vladimir Jurić)
Ravnateljica Hotelijersko-turističke škole Opatija Ksenija Beljan (Foto: Vladimir Jurić) Ravnateljica Hotelijersko-turističke škole Opatija Ksenija Beljan (Foto: Vladimir Jurić)

Foto ilustracija: Pixsell

Hotelijersko-turistička škola Opatija, najstarija na Jadranu u sektoru turizma i ugostiteljstva, proslavila je danas 90. obljetnicu postojanja. Tim povodom u Kulturno-turističkom centru Gervais u Opatiji održana je proslava na kojoj su se okupili brojni gosti, nastavnici te sadašnji i bivši učenici.

Kako je prigodom predstavljanja devedeset godina rada škole rekla ravnateljica Ksenija Beljan, kroz školu je u devedeset godina prošlo više od dvadeset tisuća učenika i učenica. Škola je cijeli svoj vijek bila motor razvoja turističkih kadrova Opatije, regije, ali i Hrvatske.

Brojne poznate osobe iz svijeta glazbe, novinarstva, ali brojni uspješni privrednici završili su školu, a kasnije stekli svoje fakultetsko obrazovanje. Tako su na današnjoj proslavi svoj obol dali bivši učenici, među kojima: Mario Lipovšek Batiffiacakoji je vodio program i pjevao, te pjevaćica Nikolina Tomljanović, koja je otpjevala himnu i nastupila u glazbenom programu.

Ravnateljica Beljan pohvalila se činjenicom da čak 95 posto učenika, koji završe školu, nastavlja studije. Škola njeguje učenje stranih jezika pa se tako svaki učenik opredjeljuje za tri od četiri ponuđena jezika: engleski, njemački, francuski i talijanski. Novost je da se od ove školske godine uči i ruski jezik za koji vlada veliki interes."Upravo znanje više jezika odličan je temelj za dobivanje dobrog posla u hotelijerstvu", naglasila je ravnateljica.

Škola je dio i brojnih međunarodnih projekata, a učenici su stalni dobitnici nagrada na mnogim natjecanjima u zemlji i inozemstvu.

Poslušajte prilog Vladimira Jurića:

Ravnateljica Hotelijersko-turistčke škole Ksenija Beljan, pripremio Vladimir Jurić

Komentari