"Achtung Winter" - angažirana umjetnička priča

"Achtung Winter" - angažirana umjetnička priča

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

Riječki umjetnik, kipar, slikar, performer Željko Kranjčević Winter proteklog je tjedna otvorio svoju izložbu naziva Achtung Winter, drugi dio, u Galeriji Juraj Klović. Razgledati je možete do 17. ožujka.

Izložba Achtung Winter autorova je priča angažirane umjetnosti, priča o politici kao motivu ove izložbe, a sve je koncipirano kao jedan rad sastavljen od četiri-pet neobičnih segmenata, izrađenih od reciklirajućeg materijala. Na ovoj izložbi je politika samo sredstvo, a povod je Križni put koji je vrlo zanimljiva priča o davanju, žrtvovanju, otkupljenju, vjeri da se stvar može promijeniti, ali i da se za sve plaća cijena.

Željko Kranjčević Winter školovao se u Rijeci - završio je Pedagošku akademiju. Već 26 godina radi u HNK-u Ivana pl. Zajca kao skulptor na izradi scenografije, a počeo je javno izlagati još kao student. Godinama se bavio motivom zagrljaja, a danas se bavi više trendy temama. Ovu izložbu možete pogledati do 17. ožujka. Autora izložbe Željka Kranjčevića Wintera ugostila je Gloria Fabijanić Jelović:

 

Komentari