AdRia4Blue: Hrvatska ima svoje mjesto u razvoju plavog gospodarstva

AdRia4Blue: Hrvatska ima svoje mjesto u razvoju plavog gospodarstva AdRia4Blue: Hrvatska ima svoje mjesto u razvoju plavog gospodarstva
Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka
Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka

Pagni i Vujić potpisali su sporazum o zajedničkoj promociji plavog gospodarstva (Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka)

Predsjednik Županijske komore HGK Rijeka Vidoje Vujić i predsjednica talijanske Blue Growth Cristiana Pagni potpisali su u četvrtak, u sklopu AdRia4Blue, sporazum o suradnji, o zajedničkim nastupima u promociji plavog gospodarstva.

Zelene obale i čisto more, more kao izvor zdravlja i hrane, održive plaže, gospodarenje otpadom na otoku Krku, to su neki od detalja o kojima se raspravlja prvog dana međunarodne manifestacije AdRia4Blue, koju u okviru jubilarne 20. Fiumanke, organiziraju HGK Županijska komora Rijeka te Kraljevina Norveška.

Cilj manifestacije je promocija plavoga gospodarstva i održivog razvoja. Plavo gospodarstvo, u kojem Norveška prednjači, prema projekcijama Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj, do 2030. godine rast će dvostruko brže od ostatka gospodarstva. 

AdRia4Blue je prilika da i Hrvatska što više iskoristi prednosti i prilike koje ima u gospodarskom segmentu što je visoko na popisu prioriteta Europske unije i njenih članica.

Prva zemlja partner Adria4Blue je Norveška s kojom Hrvatska već ima dobru gospodarsku suradnju, kaže hrvatski veleposlanik u Norveškoj Hrvoje Marušić, a potpisanim ugovorom zadovoljan je i Vidoje Vujić, poslušajte izjave:

Vujić: tražimo partnere za zajedničke projekte za europska sredstva, pripremila Branka Malnar

Marušić: Norveška je dobar partner u razvoju plave ekonomije, pripremila Branka Malnar

Komentari