Advent u Kružnoj: zabava za najmlađe

Advent u Kružnoj: zabava za najmlađe Advent u Kružnoj: zabava za najmlađe
Jelovčan, Milanović i Stanić zajednički pozivaju na obiteljsku zabavu (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka) Jelovčan, Milanović i Stanić zajednički pozivaju na obiteljsku zabavu (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: FB Advent u Kružnoj

Advent u Kružnoj namijenjen je najmlađima, a program će subotama poslijepodne zajednički organizirati udruge mladih i starih: Ri Rock, Ritam u prolazu, Info centar za mlade, društva multiple skleroze i za zaštitu životinja, Udruga umirovljenika. Iduće tri subote pozivaju na druženje u Kružnoj!

Advent u Kružnoj priprema program za djecu, njihove roditelje, bake i djedove. Želimo okupiti članove različitih udruga i različitih generacija, a da bude onako obiteljski, lijepo i slatko, rekao je Elvis Milanović, predsjednik Udruge Ritam.

Kružna ulica je nova riječka adventska lokacija. U iduće tri subote, od 16 do 20 sati, ugostit će Djeda Mraza i organizirati likovni, glazbeni i plesni program za najmlađe.

Svoja umjeća pokazat će plesne udruge i zborovi, lokalni ugostitelji ponudit će piće i hranu, a donatori su pomogli nabavkom likovnog materijala i prigodnih nagrada. Uz pjesmu i ples, bit će tu oslikavanja lica, pisanja pisama Djedu Mrazu, izrade crteža i različitih ukrasa, a najbolji u natjecanjima za djecu dobit će i nagrade, najavio je Milanović koji upozorava da će u slučaju kiše druženje biti pomaknuto na suhi dan.

I naši penzići će dati svoj doprinos, poručila je Rosana Stanić iz Udruge umirovljenika. Mladi su nas pozvali na međugeneracijsko druženje, a naše članice će izložiti svoje radove nastale u kreativnim radionicama: pupe, dekupaže, keramiku i druge ukrase koji će se moći kupiti. Pozivamo none da dođu s unucima, rekla je Stanić.

Zdenka Jelovčan iz Društva za zaštitu životinja Rijeka naglasila je kako nismo sami na ovom planetu te najavila da će njihovi članovi promovirati ljubav i suosjećanje prema životinjskom i biljnom svijetu. "Prodavat ćemo naše kalendare za 2019. godinu, pa pozivam sve dobre ljude koji vole životinje da nam se pridruže i da nam pomognu brinuti o njima", rekla je Jelovčan.

Partneri udruga su Grad Rijeka i riječka Turistička zajednica, koji su osigurali lampice, štandove i dozvole. Informacije o detaljima programa dostupne su na FB stranici Advent u Kružnoj.

Poslušajte zajednički poziv Milanovića, Stanić i Jelovčan:

Dođite na Advent u Kružnoj!, pripremila Neva Funčić

Komentari