Aglomeracija Rijeka: za vodno-komunalnu infrastrukturu 1,76 milijardi kuna

Aglomeracija Rijeka: za vodno-komunalnu infrastrukturu 1,76 milijardi kuna

Foto: Pixsell

Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području riječke aglomeracije jedan je od najvećih investicijskih projekata na području Republike Hrvatske, a vrijedan je milijardu i 760 milijuna kuna. Sedamdeset posto troškova projekta sufinancirano je sredstvima EU.

Projekt obuhvaća izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Delti, gradnju i rekonstrukciju 217 kilometara kanalizacije i 125 crpnih stanica na oko 100 kilometara javne vodoopskrbe u Rijeci, Kastvu, Viškovu, Čavlima i Jelenju. 

Sedamdeset posto troškova projekta sufinancirano je sredstvima EU, a svi zainteresirani mogu se upoznati s projektom danas u 15 sati u riječkoj gradskoj vijećnici.

Projektom se žele dostići europski standardi u upravljanju komunalnim otpadnim vodama, povećati stupanj zaštite izvorišta pitke vode, smanjiti zagađenje mora, osigurati dobro stanje voda, smanjiti gubici i povećati efikasnost vodoopskrbnog sustava. Projekt će biti sufinanciran sredstvima EU kroz Operativni program "Konkurentnost i kohezija" za razdoblje 2014.-2020. u visini do 1,25 milijardi kuna, odnosno 71,33 posto troškova.

Na predstavljanju projekta "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka" zainteresirani će dobiti uvid u dosadašnju realizaciju i status projekta te saznati koji je doprinos i značaj provedbe zahvata ovakvog razmjera. Projekt će predstaviti djelatnici KD Vodovoda i kanalizacija, a na predstavljanju će biti prikazan kratki informativni film.

Komentari