Američka pojačanja u Škrljevu: Williams i Yacobou spremni za novu sezonu

Američka pojačanja u Škrljevu: Williams i Yacobou spremni za novu sezonu Američka pojačanja u Škrljevu: Williams i Yacobou spremni za novu sezonu
Ash Yacobou (Foto: Vladimir Jurić / HR Radio Rijeka) Ash Yacobou (Foto: Vladimir Jurić / HR Radio Rijeka)

Brian Williams (Foto: Vladimir Jurić / HR Radio Rijeka)

Košarkaški klub Škrljevo od sinoć je kompletan, nakon što su se treninzima priključili dva američka pojačanja Brian Williams i Ash Yacobou, pa trener Damir Rajković može početi uigravati ekipu za novu sezonu.

Zeleni sa Škrljeva u novu su sezonu ušli pomlađeni, ali s velikim brojem igrača koji imaju što pokazati. Tako se Uprava na čelu s predsjednikom Vicom Sepom, a u dogovoru s trenerom Damirom Rajkovićem, odlučila da treću godinu zaredom angažira iskusnog Briana Williamsa, kojem je u srpnju istekla suspenzija. Tijekom šestomjesečne suspenzije, Williams se u SAD-u nije opustio, već je vrijedno trenirao, a radio je i s nadarenom košarkaškom djecom. 

Williams je naglasio da voli biti ovdje. "Hrvatska je prekrasna. Volim svoje suigrače, volim raditi sa svojim trenerom i spreman sam za novu sezonu. Vjerujem da imamo šansu doći do polufinala doigravanja za prvenstvo Hrvatske, te uz dobar rad možemo to i postići. Ne mogu puno reći o novim igračima jer sam tu tek jedan dan, ali kao grupa momci izgledaju sjajno. Trebat će mi nekoliko tjedana da vidim kako tko igra. Znam da ćemo se uigrati i postati bliski", izjavio je za Radio Rijeku. 

Drugo pojačanje Ash Yacobou rođen je 1992. godine i visok 194 centimetara. Za Asha možemo reći da dolazi s dobrim preporukama iz SAD-a. Godine 2011. proglašen je najboljim mladim igračem države New York, čime je dobio stipendiju ponajboljega košarkaškog koledža Villanove, čiji je dres nosio dvije godine, dok je druge dvije odigrao u Saint Louisu, gdje je bio prvi strijelac momčadi.

Riječ je o snažnom igraču odličnog šuta. Njemu je ovo prvi dolazak u Europu, pa smo ga pitali o prvim dojmovima. "Hrvatska je prelijepa. Sviđaju mi se ljudi ovdje i imam dobre suigrače. Lijepo su me prihvatili i za sada mi se sviđa. Europska košarka je dobra i kvalitetno se igra. Moj cilj je marljivo raditi, slušati trenera i postizati dobre rezultate", naglasio je Ash. Poslušajte njihove izjave:

Ash Yacobou za Radio Rijeku, pripremio Vladimir Jurić

Brian Williams za Radio Rijeku, pripremio Vladimir Jurić

Komentari