Ana Kuzmanić sedamnaesta dobitnica Nagrade Radoslav Putar

Ana Kuzmanić sedamnaesta dobitnica Nagrade Radoslav Putar Ana Kuzmanić sedamnaesta dobitnica Nagrade Radoslav Putar
Četvero finalista: Davor Konjikušić, Ana Kuzmanić, Kristina Marić i Gildo Bavčević, uz Janku Vukmir iz ISU-a i Slavena Tolja iz MMSU-a Četvero finalista: Davor Konjikušić, Ana Kuzmanić, Kristina Marić i Gildo Bavčević, uz Janku Vukmir iz ISU-a i Slavena Tolja iz MMSU-a

Ana Kuzmanić ispred svoga rada Glasnije! Govori glasnije! (Foto: Tajana Petrović Čemeljić / HRT - Radio Rijeka)

Splitsko-zagrebačka umjetnica Ana Kuzmanić dobitnica je Nagrade Radoslav Putar, jedine godišnje nagrade za mlade umjetnike u Hrvatskoj, sinoć dodijeljene u Malom salonu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Njezini radovi minucioznim senzibilitetom govore o društvenim problemima i šire polje umjetničkog djelovanja, stoji u obrazloženju stručnog žirija. U konkurenciji za nagradu bili su i radovi Gilda Bavčevića, Davora Konjikušića i Kristine Marić.

Radovi svih četvero finalista, odabranih putem javnog natječaja, u Malom salonu na riječkome Korzu ostaju izloženi do 10. srpnja. U organizaciji zagrebačkog Instituta za suvremenu umjetnost i riječkog MMSU-a, nagrada se treću godinu zaredom dodjeljuje u Rijeci.

Anu Kuzmanić, sedamnaestu po redu dobitnicu Nagrade Radoslav Putar, čeka dvomjesečna rezidencija u New Yorku i samostalna izložba u Zagrebu. Izložbu u Malom salonu s autorima je obišla Tajana Petrović Čemeljić - poslušajte:

Nagrada Radoslav Putar, pripremila Tajana Petrović Čemeljić

Komentari