Aramis Naglić: Ovo je sramota za KK Zagreb i Danijela Jusupa kao trenera!

Aramis Naglić: Ovo je sramota za KK Zagreb i Danijela Jusupa kao trenera!

Aramis Naglić (Foto: KK Škrljevo)

Zagreb je debelo podbacio, rekao bih čak da je odigrao sramotno! Ne govorim o puštanju Gorici, ali momčad koja je u subotu kod kuće protiv Splita uvjerljivo pobijedila, koja „melje“ sve svoje protivnike, ne može ovako odigrati susret u kojem je u tolikoj mjeri jača od suparnika, rekao je Naglić.

Utakmica na splitskim Gripama završila je minutu i pol prije one u Velikoj Gorici. Nitko od igrača Škrljeva nakon pobjede nad Splitom nije krenuo prema svlačionici, svi su pratili rezultat utakmice Gorica – Zagreb, koja je neočekivano, s obzirom na enormnu razliku u kvaliteti ušla u neizvjesnu završnicu. Uslijedilo je ono što su neki predviđali, Gorica je u „ludoj“ večeri pobijedila najbolju momčad A-1 lige koja je suvereno „gazila“ gostujućim parketima, „trpala“ gotovo sto koševa Kvarneru na Zametu, rušila Alkar, Šibenik...

Na kraju, uz izjednačen omjer Gorica ide u Ligu za prvaka, a hit A-1 lige Škrljevo nakon sjajnog drugog dijela prvenstva kreće u borbu za ostanak.

Četiri međusobna ogleda s drugom najboljom ekipom lige, Kvarnerom 2010, Zagreb je lakoćom apsolvirao u svoju korist – u sva četiri navrata. Protiv Gorice, koju su Riječani „razmontirali“, posebice na gostujućem parketu, Mravi su potpuno podbacili. Trener Škrljeva Aramis Naglić bio je razočaran ovim ishodom, a nije skrivao ni ljutnju.

Ovo je sramota za KK Zagreb i Danijela Jusupa kao trenera!, poručio je te dodao: Od svih utakmica koje smo pratili u borbi za peto mjesto, razlika u kvaliteti između protivnika bila je najveća na strani Zagreba protiv Gorice. Momčad koja je u subotu kod kuće protiv Splita uvjerljivo pobijedila, ekipa koja sve svoje protivnike ostavlja bez milosti, ne može ovako odigrati susret u kojem je u tolikoj mjeri jača od suparnika, kazao je Naglić.

Nije trener Škrljeva upućivao na nikakva namještanja,već kritizirao pristup Zagreba u utakmici koja je imala veliki rezultatski značaj za konačni poredak.

Neke stvari se nisu mogle dogoditi na ovaj način, možda griješim dušu sada što ovo govorim. Zagreb je debelo podbacio, rekao bih čak da je odigrao sramotno. Ne govorim o puštanju Gorici, ali jako sam ljut zbog ovog raspleta. Na kraju, ovo baca ljagu na cijelu ligu, ljudi gube draž praćenja natjecanja, rekao je Aramis Naglić.

Liga za prvaka izmaknula je novopečenom prvoligašu u zadnjim minutama. U borbu za ostanak Škrljevo ide nakon 10 pobjeda i 10 poraza.

Kad se sve zajedno pogleda, ponosan sam na svoje igrače. Uspjeli smo se podignuti nakon lošeg ulaska u sezonu i gotovo smo sami odlučivali o svojoj sudbini. Na kraju ostaje žal zbog svega što smo uspjeli napraviti, ali moramo se vratit na pravi put. Mislim da nećemo strahovati oko ostanka u ligi, pokazali smo što možemo, ali čeka nas nimalo lak zadatak. Ponovno će svaki koš biti važan, rekao je Aramis Naglić nakon nikad uzbudljivijeg posljednjeg kola A-1 lige, poslije kojeg će možda žaliti i za nekim ranijim porazom, a konačni rasplet htjeti što prije zaboraviti. 

Komentari