Aukcija starih rijetkih knjiga za 20 godina antikvarijata "Mali neboder"

Aukcija starih rijetkih knjiga za 20 godina antikvarijata "Mali neboder" Aukcija starih rijetkih knjiga za 20 godina antikvarijata "Mali neboder"
Foto: Matea Krmpotić / HRT - Radio Rijeka Foto: Matea Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Matea Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Antikvarijat "Mali neboder" u Ciottinoj 20b u Rijeci obilježava dvadesetu obljetnicu. Već dva desetljeća vode ga Saša Dmitrović i Tomo Vučinić, a bibliofilima je trenutno na raspolaganju 25 tisuća naslova.

Dvadeset godina djelovanja obilježit će u subotu 14. travnja u podne, četvrtom javnom aukcijom starih rijetkih izdanja knjiga i tiskovina. U ponudi je čak 130 naslova, a gost voditelj aukcije bit će Rok Glavan, antikvar i kolekcionar iz Ljubljane.

"Cilj nam je nabaviti što kvalitetniju knjižnu građu i ponuditi je na što više mjesta, kako bi knjiga usprkos sveopćoj nezainteresiranosti nastavila svoj 'život'. Svjesni teških vremena za knjigu u njenom klasičnom obliku, nastojimo upravo kroz estetsku komponentu knjige ukazati na superiornost 'fizičke' knjige nad elektroničkom, što je naša misija i na neki način poslovna vizija", rekao je uoči aukcije jedan od suvlasnika antikvarijata Tomo Vučinić.

Večeras , u petak 13. u 19 sati, u "Malom neboderu" najavljena je i tribina posvećena antikvarijatima na kojoj će, uz domaćine, sudjelovati antikvari iz regije: Dražen Dabić iz "Bibliofila" iz Zagreba, Draško Minić iz "Male akademije" iz Beograda, Rok Glavan iz "Glanana" iz Ljubljane i Željko Međimorec iz "Ex librisa" iz Rijeke.

Obljetničko druženje ozvučit će After eight jazz qurtet, u sastavu: Robert Mikuljan - trumpet, Dorian Cuculić - piano, Henry Radanović na bas-gitari i Edin Botić na bubnjevima. Tomo Vučinić poziva ljubitelje knjige na druženje među policama antikvarijata:

Vučinić: Poziv na druženje uz knjigu, pripremila Neva Funčić

Komentari