Autotrolej: niže cijene karata za korisnike Gradskih kartica

Autotrolej: niže cijene karata za korisnike Gradskih kartica

Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka

U utorak, 16. svibnja 2017. godine, na snagu stupaju nove, niže cijene pojedinačnih putnih karata KD Autotrolej koje korisnici usluge javnog gradskog prijevoza kupuju putem svojih Gradskih kartica (DC RCC prepaid, companion i kreditnih) na validatorima u autobusima.

Cijena karte za jednu zonu tako će, umjesto trenutnih 7,75 kuna, iznositi 7 kuna, za  dvije zone umjesto 10,50 kuna karta će stajati 9,50 kuna, dok će karta za tri zone iznositi 11,70 kuna, umjesto dosadašnjih 13 kuna.

Karta za četiri zone, od 16. svibnja 2017. godine, iznositi će 13,50 kuna, umjesto trenutnih 15 kuna. Riječ je smanjenju cijena koje će samu Gradsku karticu učiniti još zanimljivijom korisnicima javnog gradskog prijevoza, te posebice onim korisnicima koji su istu koristili kao elektronski novčanik obzirom će im vožnja javnim gradskim prijevozom biti još isplativija. Na kartici je dovoljno imati uplaćen određeni novčani iznos ili odobrena sredstva, te prilikom ulaska u autobus na validatoru odabrati željenu zonu putovanja i samo prisloniti karticu.

Također, od utorka, 16. svibnja 2017. godine, KD Autotrolej uvodi još jednu novost u javni gradski prijevoz putnika, odnosno ukida se pravilo o smjerovima, što znači da svi korisnici kartica za vožnju, bilo da je riječ o karticama kupljenim na validatoru, kod vozača ili na kiosku, iste mogu koristiti za vožnju u oba smjera. Drugim riječima, potrebno je samo voditi računa o vremenskom ograničenju korištenja kartice, a korisnik sada može s jednom kupljenom ili poništenom karticom, obaviti vožnju o oba smjera. Primjerice za putovanje od kuće do centra grada te za povratak prema kući.

Potrebno je samo, kako je već navedeno voditi računa o vremenskom ograničenju korištenja kartice koje se nije mijenjalo. Tako je vremensko ograničenje za jednu zonu 60 minuta, dvije zone 70 minuta, tri zone 90 minuta i četiri zone 130 minuta.

 

Komentari