Autotrolej: obavezna dezinfekcija ruku, zaštitna maska i fizički razmak

Autotrolej: obavezna dezinfekcija ruku, zaštitna maska i fizički razmak

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Autotrolej je u suradnji i u skladu s preporukom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo donio uputu za korištenje javnoga gradskog prijevoza tijekom epidemije koronavirusa. Evo čega se valja pridržavati kako bismo zaštitili sebe, ostale korisnike gradskih autobusa i radnike Autotroleja!

Prilikom ulaska u vozilo obavezna je dezinfekcija ruku putem dispenzera.

Obavezno je korištenje zaštitnih maski, bilo koje vrste, može i zaštita maramom ili šalom.

Korisnici trebaju održavati fizičku razdaljinu od najmanje 1 metra. Zbog toga se, ovisno o vrsti vozila, smanjuju i prijevozni kapaciteti:

- minibus vozilo 15 putnika

- standardni autobus 30 putnika

- zglobni autobus 50 putnika

Iz Autotroleja mole korisnike da ne ulaze u vozilo ukoliko procijene da je u njemu već toliko putnika da je nemoguće održati potrebni razmak.

Za ulaz i izlaz iz vozila koriste se srednja i zadnja vrata. Do kraja tjedna očekuje se montaža zaštitnog pleksiglasa kod vozača, što će omogućiti i ulazak na prva vrata, najavljuju iz Autotroleja.

Karte za prijevoz kupuju se unaprijed, na prodajnim mjestima Autotroleja te na kioscima Tiska i iNovina.

Prijevoz je namijenjen prvenstveno osobama koje odlaze na posao ili imaju neodgodive obveze. Preporuka je ostalima, a posebno umirovljenicima i starijim osobama, da ne koriste javni prijevoz ako im to nije nužno. Ukoliko moraju u javni prijevoz, preporučuje se da ga koriste izvan vršnih razdoblja, kad su najveće gužve.

Iz Autotroleja preporučuju i apeliraju na sve korisnike koji osjećaju neki od simptoma zaraženosti koronavirusom, poput kašlja ili povišene temperature, da ne koriste javni gradski prijevoz.

Komentari