Balet "Ivica i Marica": bajkovito i intrigantno za cijelu obitelj

Balet "Ivica i Marica": bajkovito i intrigantno za cijelu obitelj Balet "Ivica i Marica": bajkovito i intrigantno za cijelu obitelj
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc
Foto: Biserka Belić / HRT - Radio Rijeka Foto: Biserka Belić / HRT - Radio Rijeka
Autorski tim predstave (Foto: Biserka Belić / HRT - Radio Rijeka) Autorski tim predstave (Foto: Biserka Belić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: HNK Zajc

U riječkom HNK Ivan pl. Zajc večeras u 19:30 sati, na programu je četvrta ovosezonska baletna premijera: bajka braće Grimm "Ivica i Marica" u koreografiji Gine Patterson, poznate američe koreografkinje koja prvi puta radi u Europi i to upravo s riječkim baletnim ansamblom.

Baletna fantazija, prema istoimenoj bajci Jacoba i Wilhelma Grimma, namijenjena je svim uzrastima, odnosno obiteljima koje autorski tim želi potaknuti na razgovor o siromaštvu i mogućnostima izbora, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Uz gotovo cijeli baletni ansambl riječkog HNK-a, naslovne uloge, Ivicu i Maricu, plešu Talijan Michele Pastorini i Španjolka Maria del Mar Hernandez.

Intendant Marin Blažević istaknuo je posebno zadovoljstvo činjenicom da su Gini Patterson omogućili europski debi, a ravnateljica baleta Maša Kolar pojašnjava zašto su se odlučili upravo za baletnu fantaziju o Ivici i Marici:

Blažević: Bajkovito i očaravajuće, ali zagonetno i intrigantno, pripremila Biserka Belić

Kolar: Najzanimljivija i najmanje istražena bajka, pripremila Biserka Belić

Komentari