Bavite se plesnom ili cirkuskom umjetnosti? Prijavite se na Periskop!

Bavite se plesnom ili cirkuskom umjetnosti? Prijavite se na Periskop!

Foto: Stephany Stefan / Prostor Plus

Festival suvremenog plesa i novog cirkusa - Periskop otvorio je poziv umjetnicima i umjetničkim kolektivima iz Hrvatske s područja suvremenog plesa za prijavu za sudjelovanje u programu Periskopa 2021.

Mogu se prijaviti recentne predstave, radovi u nastajanju, kao i debitantski autorski radovi suvremenog plesa i cirkuskih umjetnosti iz cijele Hrvatske, a posebna je kategorija namijenjena lokalnim autorima i autoricama s područja Rijeke i okolice.

Festival Periskop financijski podržavaju Grad Rijeka te Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne podrške Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice upravlja Savez udruga Molekula.

Obrazac za prijave možete naći na ovoj poveznici, a prijave se zaprimaju do 1. lipnja. O rezultatima ćete biti obaviješteni putem e-maila najkasnije do sredine lipnja, poručuju organizatori.

Periskop osigurava izvedbeni prostor, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničko osoblje za zvuk i rasvjetu (za generalnu probu i izvedbu), honorar, smještaj, putne troškove i jedan topli obrok dnevno.

Festival suvremenog plesa i novog cirkusa - Periskop organizira riječka Udruga Prostor Plus kako bi decentralizirala plesnu i cirkusku umjetnost u Hrvatskoj te jačala umjetničke, izvedbene i edukacijske potencijale suvremenog plesa i novog cirkusa u Rijeci.

Ove se godine Periskop planira održati od 30. kolovoza do 6. rujna u Rijeci, no moguće su prilagodbe programa i termina festivala zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom. Više informacija o festivalu potražite na mrežnim stranicama Periskopa.

Komentari