Bez programa u HNK Zajcu: obnova, bojanje, čišćenje...

Bez programa u HNK Zajcu: obnova, bojanje, čišćenje... Bez programa u HNK Zajcu: obnova, bojanje, čišćenje...
Foto: Dražen Šokčević / HNK Zajc Foto: Dražen Šokčević / HNK Zajc
Foto: Dražen Šokčević / HNK Zajc Foto: Dražen Šokčević / HNK Zajc

Foto: Dražen Šokčević / HNK Zajc

Vrijeme bez kazališnih programa u HNK Ivana pl. Zajca iskorišteno je za obnovu pozornice i popratnih prostora. Pozornica je svježe obojana, kao i orkestralna dvorana, a trenutno se uređuju solističke garderobe.

Obojani su i montirani novi zvučnici u dvorani, položeni brojni kabeli ožičenja, kabeli video tehnike, postavlja se upravljački dio scenskog video monitoringa te uklanjaju kabeli s loža i portala.

Bilo je vremena i za spuštanje velikog središnjeg lustera, njegovo čišćenje i promjenu žarulja. Dio je to poslova što su ga u doba korone obavili zaposlenici tehničke službe riječkog HNK Zajca.

Dok se pred publikom odigrava izvedba mjuzikla "Evita", opera "Tristan i Izolda" ili "Tosca", baleta "Orašar"..., na pozornici i oko nje svaki korak izvođača prati više od 30 djelatnica i djelatnika kazališne tehnike.

Od radova koji su u riječkom HNK Zajcu još prije epidemije počeli financirani od riječke gradske uprave, a s vanjskim izvođačima, završena je sanacija toaleta u kazalištu i pred završetkom su radovi na uređenju fontane te partera pred ulazom u kazališnu zgradu.

Komentari