Bišćan: Čeka nas težak suparnik koji ima iste ciljeve kao i mi

Bišćan: Čeka nas težak suparnik koji ima iste ciljeve kao i mi

Foto: Pixsell

U sredini terena još ćemo vidjeti kakvo je stanje sa Lončarom koji još nije definitivno otpao za utakmicu. Ukoliko on ne bude mogao tu su Lepinjica i Halilović, a u kombinacijama su i Capan i Gorgon. Na lijevoj strani opcije su Smolčić ili neka rotacija s Capanom, ističe Bišćan.

Nogometaši Rijeke nakon poraza u Maksimiru u posljednjem kolu prije reprezentativne pauze na Rujevici u nedjelju od 17 sati i 30 minuta dočekuju Osijek. Bijeli derbi za drugo mjesto dočekuju s dva boda prednosti, ali s puno kadrovskih problema.

Trener Igor Bišćan svjestan je važnosti nedjeljne utakmice uoči toliko potrebne stanke zbog reprezentacija.

Čeka nas bitna utakmica protiv suparnika koji ima iste ciljeve kao i mi. S obzirom na situaciju, vjerujem da će utakmica biti ekstra zahtjevna. Ipak, vjerujem da smo u stanju odigrati na našoj najvišoj razini i uz pomoć navijača doći do pobjede. Idući dvoboji protiv Osijeka i Lokomotive dat će jasniju sliku o stanju na ljestvici, ali u fokusu je sad samo Osijek. Nakon toga očekuje nas pauza i tu vjerujem da ćemo se barem donekle ekipirati, započeo je trener Bijelih.

Zbog žutih kartona mnogobrojnim izostancima priključili su se Mamić i Pavičić, pa će dodatni problemi biti na pozicijama lijevog bočnog igrača i središnjih veznjaka.

U sredini terena još ćemo vidjeti kakvo je stanje sa Lončarom koji još nije definitivno otpao za utakmicu. Ukoliko on ne bude mogao tu su Lepinjica i Halilović, a u kombinacijama su i Capan i GorgonNa lijevoj strani opcije su Smolčić ili neka rotacija s Capanom. Dobra je stvar da se tokom tjedna nitko nije ozlijedio, a Tomečak i Heber bi od idućeg tjedna trebali početi s treninzima, rekao je Bišćan.

U ime svlačionice novinarima se obratio Tibor Halilović koji je zasada dobro iskoristio dobivene minute.

Osijek je ekipa koja kao i mi puca na to drugo mjesto. Vjerujem da ćemo se dobro pripremiti kao što to radimo cijeli ovaj tjedan i da ćemo doći do tri boda. Bez obzira tko krenuo u veznom redu, vjerujem da imamo dovoljno kvalitete da kontroliramo razvoj utakmice. Nije mi problem igrati i ofanzivnu i defanzivnu rolu u veznom redu i stojim treneru na raspolaganju, ističe Halilović.

Bišćan i Halilović uoči Osijeka, pripremio Ivan Ribarić

Komentari