Blitz single 25. 4. 2017. Detour, Biram

Blitz single 25. 4. 2017. Detour, Biram

isječak iz videozapisa “Biram”

Prije dvije godine u emisiji Blitz single predstavili smo pjesmu “Nova nada” s kojom je Detour nastupio na 62. Zagrebačkom festivalu. Sada predstavljamo pjesmu “Biram”, a ona je uvod u njihovo novo studijsko izdanje.

Ovotjedni Blitz single pjesma “Biram” na neki je način najavni singl njihovog novog albuma Tour Detour koji se očekuje sredinom 2018. godine, a ujedno i uvid u materijal koji će se nalaziti na novom izdanju. Kako se Detour u novoj pjesmi bavi socijalnom tematikom na koju njihova publika nije naviknuta, s nestrpljenjem očekujemo novi materijal da vidimo kreće li se cijela priča u tom smjeru ili je ova pjesma samo izuzetak.

Sam autor pjesme, Nenad Borgudan, tvrdi da je i kaže: “Ova pjesma nije slučajna, ona je eksces u našem radu, ili izolirani slučaj, ali nikako nije slučajna.” - i nastavlja: “Ovo nije klasična pop pjesma, ona je glazbeno-stilski više koračnica, himnična pjesma i samim time je pomalo atipična za naš glazbeni izražaj. Spada u jednu od naših rijetkih pjesama na kojima je glavni vokal muški, iako u pjesmi sudjeluje mnogo vokala na onaj “navijački” ili “mornarski” način. Pjesma govori o nekim izraženim devijacijama u društvu, a njena poruka je da djelujemo hladne glave i biramo jer je moć u našim rukama.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega, kojeg predstavlja Blanka Uzelac, slušajte utorkom u 11:30.

Komentari