Borba roditelja za semafor na Drenovi

Borba roditelja za semafor na Drenovi

Opasno raskrižje na Drenovi bez prometne signalizacije (Foto: Semafor glavu čuva FB)

Cijelo desetljeće traje borba roditelja osnovaca na Drenovi da se na opasnom razkrižju blizu škole, gdje je nedavno stradala djevojčica, postavi semafor i signalizacija koja će usporiti promet.

Facebook stranica Semafor glavu čuva i peticija roditelja učenika Osnovne škole Fran Franković na Drenovi posljednji su u nizu njihova desetogodišnjeg nastojanja da se raskrižje Ulice braće Hlača i Ulice Ivana Žorža učini sigurnim za prijelaz. Nedavno stradavanje djevojčice na obilježenome pješačkom prijelazu izazvalo je dodatni revolt.

Nažalost, to nije prvo stradavanje na tom križanju, saznajemo od predstavnice roditelja Željke Purković koja kaže da već deset godina upozoravaju na važnost postavljanja signalizacije koja će na ravnom dijelu ceste s četiri vozna traka, na kojem vozači često pretječu, usporiti promet.

Dok je roditeljima važno da im djeca sigurno dođu do škole, nadležni na njihove pozive odgovaraju da će semafori biti postavljeni kad za to bude novaca. Gradonačelnik Vojko Obersnel kaže da mu je poznata inicijativa roditelja, ali ne prihvaća prebacivanje odgovornosti samo na grad ili mjesni odbor jer pješaci, kaže stradavaju i na semaforiziranim križanjima.

Gradonačelnik tvrdi da se izrađuje projektna dokumentacija i osigurano je napajanje, što je prva faza projekta, a u sljedećih pet do šest mjeseci postavit će se i semafori. Roditelji šestotinjak drenovskih osnovaca poručuju da će biti strpljivi do kraja ožujka, a ne bude li do tada semafora, donijet će stolice i sjesti nasred opasnog raskrižja. Javlja Lea Domijan Fišter:

Komentari