Božićni kolači i kolačići u Opatiji

Božićni kolači i kolačići u Opatiji Božićni kolači i kolačići u Opatiji
Opatijske dame u povijesnim kostimima na klizalištu (Foto: Libra) Opatijske dame u povijesnim kostimima na klizalištu (Foto: Libra)
Radionica za izradu božićnih ukrasa (Foto: Libra) Radionica za izradu božićnih ukrasa (Foto: Libra)
Uvijek je veselo uz klaunicu Karmelinu! (Foto: Libra) Uvijek je veselo uz klaunicu Karmelinu! (Foto: Libra)
Dječje ruke i ideje ukrasile su bor (Foto: Libra) Dječje ruke i ideje ukrasile su bor (Foto: Libra)

Foto: Petar Glebov/24 sata/PIXSELL

Mirisni, slatki, mekani, ukusni, neodoljivi, hrskavi, kremasti, čokoladni, svježi, ukrašeni – u Opatiji je ovog vikenda Festival božićnih kolača i kolačića!

Nema blagdana bez kolača! Opatija se ove godine blagdanima pridružuje jedinstvenim Festivalom božićnih kolača i kolačića u šatoru male Ljetne pozornice. Sve je počelo u petak predvečer kićenjem bora zajedno s djecom Dječjeg vrtića Opatija, Volosko, Ičići, Veprinac i Lovran, koji su izradili ukrase, a sudjelovat će i na kreativnoj pedagoškoj radionici.

Festival je otvoren jutros u 10 sati radionicama i kušaonicama za male i velike pod vodstvom vrhunskih slastičara iz našega kraja. U je održan mini koncert Vocal Marathona, a svi posjetitelji imaju priliku kušati i poseban crveno-žuti kolač nazvan jednostavno – Radio Rijeka!

Domaćice se mogu natjecati od 15:30, a u 17 sati počinje Božićna čajanka uz koncert Leonore Surian i Darka Jurkovića Charlija, dok je navečer zabavni program uz Šajetu.

Program se nastavlja u nedjelju novim radionicama i kušaonicama, nastupima mađioničarke i klaunice Karmelino, Morčića i Malih Riječana, oslikavanjem lica, koncertom klapa, dok je u ponedjeljak na redu razmjena recepata, degustacija čajeva i kolača naših nona, natjecanje u orehnjačama… Točnu satnicu događanja preuzmite u datoteci ispod teksta!

Mirisni, slatki, mekani, ukusni, neodoljivi – tim riječima su organizatori sve sladokusce pozvali na Festival božićnih kolača i kolačića, a što vas još očekuje tijekom slatkog vikenda rekla je organizatorica, direktorica agencije Libra Dunja Pavešić:

 

Komentari