Božinović: Nema eksponencijalnog rasta, sve radimo da tako i ostane

Božinović: Nema eksponencijalnog rasta, sve radimo da tako i ostane

Foto: Pixsell

Od jučer u 15 sati potvrđeno je 56 novooboljelih od koronavirusa, pa je sada ukupno 713 zaraženih u Hrvatskoj. Odrađeno je gotovo šest tisuća testiranja, a tokom jutra u Zagrebu je preminula i šesta žrtva koronavirusa. U našoj županiji i dalje bez novih slučajeva.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako se radi o starijem muškarcu koji je tokom jutro preminulo u Zagrebu. Riječ je o teškom bolesniku koji je bio smješten u KB Dubrava. U ovim trenucima u zagrebačku zračnu luku trebao bi sletjeli avion iz Šangaja koji donosi 13 tona zaštitne opreme, a samo je prvi u nizu izravnih letova u narednim tjednima na relaciji Šangaj - Zagreb.

Ministar je za kraj poručio kako vjeruje kako je rješenje u borbi protiv koronavirusa odgovorno ponašanje svakog pojedinca, a ustrajanjem u zajedničkoj borbi proći će se sa što manje posljedica.

26 osoba trenutno se nalazi na respiratoru, što znači da je njihovo stanje teško. Očekuje se kako će tokom dana još jedna osoba biti stavljena na respirator, rekla je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić. Dodala je kako to može biti dobro upozorenje svim starijim osobama i kroničnim bolesnicima što im se može dogoditi ako se striktno ne pridržavaju pravila.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako je u ovom trenutku 99 policijskih službenika u samoizolaciji, a da su četiri policajca zaražena. Dodao je kako je policija primila 3402 dojave o kršenju izolacije, a utvrđeno je kako je su 893 osobe kršile tu mjeru. Ministar je na kraju poručio kako ključeve borbe s ovom krizom nose osobe u samoizolaciji, te ako se oni budu pridržavali svih mjera to će doprinijeti kontroli situacije.

Komentari