Branimir Lokin: ''Depresija, a ne recesija''

Branimir Lokin: ''Depresija, a ne recesija''

Branimir Lokin (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)

360 tisuća nezaposlenih i deficit proračuna, a premijer Zoran Milanović optimistično o izlasku iz recesije. Ekonomski stručnjak Branimir Lokin pomake očekuje tek za sedam ili osam godina.

Istupe premijera Milanovića Lokin u programu Radija Rijeke komentira kao stanje psihološkog i materijalnog pritiska na građane, koji su u fazi depresije.

Iduće godine još će najmanje 50 tisuća ljudi završiti na cesti. Vlada nije na dobrom putu, a niti oporbeni HDZ ne nudi ništa novo u svojim smjernicama ekonomske politike, kaže Lokin i dodaje da ni napori Slavka Linića oko financijske konsolidacije nemaju smisla, jer ne postoje pokazatelji gospodarskog rasta.

Samo nas potrošnja može izvući iz krize, a da bi potrošnja rasla banke bi trebale reprogramirati dugove građana. Država bi trebala osloboditi 10 milijardi deviznih pričuva, pa bi i potrošnja porasla jer je štednja građana na razini do 23 milijarde eura, smatra Lokin koji kritizira vlast za koju kaže: Poseže za stranim autoritetima da začepi usta domaćem autoritetu, dok je u politici sve veći broj primitivaca i polupismenih ljudi. Oni su najopasniji jer ostavljaju dojam da nešto znaju, a u stvari ne znaju ništa. Tako i još oštrije dr. Branimir Lokin u razgovaru s Blankom Uzelac. Poslušajte!

Komentari