Britanski Daily Mail pun hvale za ljepote uvale Čikat

Britanski Daily Mail pun hvale za ljepote uvale Čikat Britanski Daily Mail pun hvale za ljepote uvale Čikat
Foto: MPR Foto: MPR

Foto: MPR

Nakon britanskog Voguea, Telegrapha i američkog FW&T Magazina, ljepota i ponuda uvale Čikat u Malom Lošinju oduševili su i Daily Mail, jedan od najčitanijih britanskih medija kojega dnevno prati više stotina milijuna ljudi diljem svijeta.

Poznati novinar Adrian Chiles, čija je majka rodom iz Hrvatske, posjetio je uvalu Čikat i ostao oduševljen hotelom Bellevue 5*, kojega preporuča kao idealno mjesto za potpuni odmor.

Britanski novinar, hotel Bellevue opisuje kao spoj svjetla i prostora s kakvim se još nije susreo nigdje u svijetu, a naročito ne u Hrvatskoj. Posebno ga se dojmio mir i osjećaj opuštenosti koji vladaju u uvali i samom hotelu te izostanak gužve, koja je prema riječima autora, zaštitni znak hrvatskog turizma u ljetnim mjesecima. Ističe kako to u Bellevueu nije slučaj, jer od samog ulaska u predvorje, pogled kroz hotel na borove, iza kojih se prostire more, stvaraju očaravajući doživljaj opuštenosti.

Poseban utisak na autora, koji Hrvatsku posjećuje od malih nogu, ostavili su prilaz plaži i ulaz u more ispred hotela. Piše kako je, iako bogato razvedena, Hrvatska obala u velikoj mjeri stjenovita i često neprikladna za ulazak u more, no da je napokon pronašao savršen ulaz u plavetnilo Jadrana. Za ulazak u bistro more, kako kaže, potrebno je samo ispružiti nogu i zakoračiti.

Najavio je kako će se u hotel od sada vraćati svake godine, a čitateljima sugerira posjet hotelu jer ih očekuju brojni sadržaji poput unutarnjih i vanjskih bazena, wellnessa, sjajne gastronomske ponude i vrhunske usluge ažurnog, ljubaznog i mladog osoblja hotela.

Članak u Daily Mailu možete pročitati ovdje.

Komentari