Brže i lakše korištenje usluga Sveučilišne knjižnice Rijeka

Brže i lakše korištenje usluga Sveučilišne knjižnice Rijeka Brže i lakše korištenje usluga Sveučilišne knjižnice Rijeka
Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka
Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka

Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka

U Sveučilišnoj knjižnici u Rijeci korisnici od danas uživaju u novostima prostora preuređenog u okviru projekta "Modernizacija usluga u korisničkom prostoru Sveučilišne knjižnice Rijeka". Omogućeno je brže i lakše korištenje svih knjižničnih usluga.

Radno vrijeme knjižnice bit će od 9 do 19 sati za posudbu i informacije, dok će cijeli korisnički prostor tijekom tjedna korisnicima biti na raspolaganju od 9 do 1 sat. Radno vrijeme subotom bit će od 9 do 13 sati za posudbu i informacije, dok će korisnici subotom cijeli korisnički prostor moći koristiti od 9 do 23 sata, a nedjeljom od 9 do 20 sati.

Uveden je sustav samoidentifikacije koji omogućava korištenje cjelokupnog prostora knjižnice izvan redovnog radnog vremena. Svi dijelovi korisničkog prostora dostupni su korisnicima i u produljenom radnom vremenu, a ulazak u prostore bit će im omogućen pomoću članskih iskaznica i iksica, uz nadzor zaštitara. 

Preuređenjem prostora povećan je broj sjedećih mjesta sa 70 na 100 mjesta, što je posebno važno za noćni rad. Uz dvije čitaonice, za korisnike su uređene i dvije prostorije za grupni rad, jedna zatvorena u kojoj je i projektor te jedna otvorena. Namijenjene su u prvom redu studentima za pisanje seminarskih radova i projekata, u njima mogu bezbrižno razgovarati, bez straha da će smetati ostalim korisnicima knjižnice. Omogućena je i usluga samokopiranja, a u prostoru posudbe korisnicima će biti na raspolaganju dio ispitne literature u otvorenom pristupu.

Sveučilište u Rijeci za ove je radove izdvojilo 310 tisuća kuna. Tim je novcem odrađeno gotovo sve planirano, osim nabavke novih stolova za studijsku čitaonicu, no i taj bi dio uskoro trebao biti riješen, nadaju se u Sveučilišnoj knjižnici.

Komentari