Budite popisivač! Prijave primaju još do 18. srpnja

Budite popisivač! Prijave primaju još do 18. srpnja

Ove godine popis će izgledati malo drugačije (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Javni poziv svima zainteresiranima za posao popisivača i kontrolora u drugoj fazi Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj otvoren je još do 18 srpnja. Traži se osam tisuća popisivača. Za područje PGŽ trebaju 556 popisivača i 64 kontrolora, a popunjeno je 70 posto mjesta.

Državni zavod za statistiku poziva sve zainteresirane kandidate za popisivače da na stranici www.popis2021.hr popune prijavu za popisivača.

Uvjeti za prijavu su: državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj, navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, poznavanje rada na računalu te valjana adresa elektroničke pošte.

Bodovnu prednost pri odabiru kandidata ostvaruju kandidati s višom razinom obrazovanja, iskustvom rada na prijašnjim popisima ili anketama, dobrim poznavanjem rada na računalu, nezaposleni i studenti te kandidati koji imaju mogućnost korištenja vlastitoga prijevoznog sredstva.

Novi popis stanovništa slijedi u rujnu i listopadu. Od 13. do 26. rujna građani će moći sami popisati sebe i svoje ukućane na internetu, kao e-građani, a od 27. rujna do 17. listopada popisivači će na terenu popisati one koji se nisu samostalno popisali.

Glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku Lidija Brković o završnim pripremama govorila je u programu Radio Rijeke, poslušajte:

Kako će izgledati popis stanovništva i što će raditi popisivači?, Albert Petrović

Komentari