Bulić: "Napravit ćemo sve da spriječimo otkaze u LRH"

Bulić: "Napravit ćemo sve da spriječimo otkaze u LRH"

Jedan od LRH-ovih hotela - "Palace Bellevue"

Za program zbrinjavanja viška radnika u LRH nema zakonskih pretpostavki i poduzet ćemo sve zakonom propisano da ga osporimo, poručuju iz Sindikata Istre i Kvarnera. Reagirao je i opatijski gradonačelnik.

Poduzet će sve zakonom propisane aktivnosti u namjeri da ospori bilo kakav program zbrinjavanja viška radnika u Liburnia Riviera Hotelima jer za to ne postoje zakonske pretpostavke, a Zavod za zapošljavanje pozvati da sukladno svojim ovlastima odbije navedeni program, rekao je danas u Rijeci predsjednik SIK-a Bruno Bulić.

Uprava LRH ne odustaje od najave otpuštanja 87 radnika početkom sljedeće godine. Na popisu su, rekao je Bulić, i bračni parovi, samohrani roditelji, osobe s invaliditetom i socijalni slučajevi. Liburnia Riviera Hoteli u vlasništvu su SN Holdinga na čelu s Darkom Ostojom. Od preuzimanja najveće hotelske kuće na Kvarneru, broj radnika se prepolovio, prihodi su porasli 15%, a neto dobit za više od 500 posto. U LRH su sada zaposlene 404 osobe, a do kraja mjeseca sporazumno odlazi oko 80 ljudi. 

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić danas je većinskome vlasniku Liburnia Riviera Hotela poslao pismo u kojemu traži da se zaustave i preispitaju odluke o najavljenim otkazima. Opatija je zajedno s još nekoliko općina vlasnik 25% plus jedne dionice LRH, pa je Dujmić očekivao da će prije nego što se prijedlog takve odluke uputi radničkom vijeću biti informiran o razlozima njezina donošenja.

Podsjeća da je u ime Opatije nekoliko puta prosvjedovao jer nije bilo pravodobnih informacija o ključnim postupcima većinskog vlasnika i uprave LRH te da je nakon uspostave korektne suradnje smatrao da je takva praksa prestala. Gradonačelnik u pismu navodi da je grad dosad pokazao spremnost za zajedničko rješavanje problema na dobrobit tvrtke i zaposlenika LRH, ali takvi potezi uprave kojima se remeti socijalna sigurnost velikog broja zaposlenika i Opatijaca, ističe: dovode u pitanje našu dosadašnju kooperativnost.

Dujmić traži da se sazove hitni sastanak na kojem bi sudjelovali i predsjednik SN Holdinga Darko Ostoja te predsjednik nadzornog odbora LRH. Javlja Eduard Kišić:

 

 

Komentari