By The Way Band uživo u studiju: akademski glazbenici u "lakšim" vodama

By The Way Band uživo u studiju: akademski glazbenici u "lakšim" vodama By The Way Band uživo u studiju: akademski glazbenici u "lakšim" vodama
Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka
Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka
Tonski realizatori Kristijan Smokvina i Vjeko Tićak (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka) Tonski realizatori Kristijan Smokvina i Vjeko Tićak (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka)

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

By The Way Band osnovala su 2009. godine u Rijeci četvorica profesionalnih glazbenika s akademskim obrazovanjem, a izvode popularne rock, pop, funk, soul i jazz standarde na kvalitetan i osebujan način.

Često sviraju u luksuznim hotelima i na jahtama, za publiku koja voli kvalitetnu glazbu izvedenu na profesionalnoj razini. By The Way Band čine Vlaho Prohaska, vokal i klavijature, Marijan Orešković, gitara, Goran Cvijanović, kontrabas i Petar  Jelušić, bubnjevi. 

Svi su došli u Rijeku iz nekoga drugog grada, osim bubnjara Jelušića. Prohaska je Dubrovčanin, Orešković je iz Zagreba, a Cvijanović iz Karlovca, ali Rijeka ih je zarobila svojom multikulturalnošću i otvorenim svjetonazorom. I - ostali su ovdje.

Bend trenutno radi na na svome prvom albumu zabavne glazbe, za kojega Vlaho Prohaska piše glazbu, većinu tekstova i aranžmana. U iščekivanju njihovog nosača zvuka, pozvali smo ih u naš studio, u emisiju "Box in", gdje su se predstavili i svirali uživo. Poslušajte kako je to zvučalo:

By The Way Band u Box inu, pripremila Gloria Fabijanić Jelović, tonski relizatori Vjeko Tićak i Kristijan Smokvina

Komentari