Čabarski "Finvest" preuzeo novi vlasnik iz SAD-a

Čabarski "Finvest" preuzeo novi vlasnik iz SAD-a Čabarski "Finvest" preuzeo novi vlasnik iz SAD-a
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Dosadašnji vlasnik "Finvesta" iz Čabra te hotela "Njivice" Marijan Filipović te je tvrtke prenio na američkog ulagača Johna R. Alma. On se već danas u Gerovu susreo s radnicima i sindikalistima, među kojima sada vlada umjereni optimizam.

Vijest da su drvna industrija Finvest iz Čabra i hotel Njivice dobili novoga vlasnika, Amerikanca Johna R. Alma, na čabaraskom je području dočekana s određenom dozom opreza. Već danas novi se ulagač u Gerovu sastao s radnicima drvoprerađivačke tvrtke te predstavnicima Novog sindikata. Sastanak je bio zatvoren za javnost, a svi su sudionici izrazili optimizam, posebno za posrnulu Finvestovu proizvodnju dolaze bolji dani.

Slijedi razdoblje sanacije dugova i razvojnih ulaganja vrijednih 230 milijuna kuna, a novi vlasnik John R. Alm vrlo je zadovoljan zatečenim stanjem. "Ovdje je riječ o snažnoj, talentiranoj i posvećenoj radnoj snazi. Usprkos svim nedaćama i neizvjesnostima s kojima su u protekloj godini bili suočeni, radnici su zadržali pogon u radu, a time i meni omogućili da budem kupac. Sve to mi je iznimno drago", rekao je Alm.

Sindikati će biti zadovoljni kada radnicima na račune stignu neisplaćene plaće. Almovo je obećanje da će radnici sve zaostatke dobiti unutar sljedećih 30 dana, rekao je tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš. Američki ulagač ispočetka je pokazao interes za turistički sektor, ali čelni čovjek hotela Njivice Zvonimir Todorović vjeruje da John R. Alm i Finvestu pristupa bez ikakvih kalkulacija. Javlja Nenad Lučić:

Novi vlasnik u "Finvestu", radnici umjereno optimistični, pripremio Nenad Lučić

Komentari