Čačić: Pro-biznis stranci je Rijeka prirodno okružje

Čačić: Pro-biznis stranci je Rijeka prirodno okružje Čačić: Pro-biznis stranci je Rijeka prirodno okružje
Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka
Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka

Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka

U Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji danas se predstavila Narodna stranka - reformista u osnivanju te kandidat za predsjednika buduće stranke, Radimir Čačić.

Osnivačka skupština stranke bit će održana u nedjelju 28.rujna, na njoj očekuju tisuću ljudi, a predsjednika će birati po modelu 'jedan član - jedan glas'. Očekuju i porast broja članova. Na području Primorsko-goranske županije već ih je 250, dok ih je na državnoj razini tri i pol tisuća.

Radimir Čačić je rekao da je riječ o pro-biznis stranci te da su Rijeka i PGŽ prirodno okružje za takvu stranku. Vladinu poreznu reformu ocijenio je tek dobrom, ali nedovoljnom mjerom, a ne reformom. Ustvrdio je da će država  svoj gubitak poreznih prihoda nadoknaditi kroz PDV na povećanu potrošnju, dok će gradovima, općinama i županijama nedostajati sredstava za subvencije i ulaganje u infrastrukturu.

Naglasio je da je dobro skinuti porezno opterećenje na dohodak, s tim da se državnoj upravi i javnim službama ne povećavaju niti ne smanjuju plaće. Neto će ostati isti, a bruto opterećenje će biti manje, pa će građani morati manje davati. Time bi se smanjio deficit zemlje, poručio je Radimir Ćačić. Javlja Lea Domijan Fišter:

Komentari