ČAnsonfest večeras na kastavskoj Crekvini i u programu Radio Rijeke

ČAnsonfest večeras na kastavskoj Crekvini i u programu Radio Rijeke

Foto: ČAnsonfest

Festival čakavske šansone Čansonfest, koji tradicionalno zatvara Kastafsko kulturno leto, slavi ove godine 15. obljetnicu, a održat će se u petak, 30. kolovoza, na Trgu Crekvina u Kastvu. Prijenos možete pratiti u programu HRT - Radio Rijeke.

Najbolje skladbe pristigle na natječaj 15. ČAnsonfesta borit će se za četiri novčane nagrade Festivala: Nagrada za najbolji tekst, Nagrada za najbolju skladbu - ČAnsonu, Nagrada za najbolju interpretaciju i Nagrada publike, a dodijelit će se i prošle godine uvedeno prestižno festivalsko priznaje Nagrada za najboljeg kantautora.

Pored spomenutih nagrada koje dodjeljuje Festival, tradicionalno će Radio Istra dodijeliti Nagradu za najizvođeniju skladbu prošlogodišnjeg 14. ČAnsonfesta - Kastav 2018., dok će se i ove godine dodijeliti prošle godine ustanovljena Nagrada za najbolju zavičajnu šansonu, čiji pokrovitelj je Pomorski radio Bakar.

O nagradi za najbolji tekst odlučit će stručni žiri koji čine dr. sc. Silvana Vranić, prof. Smiljan Grbac, te pjesnici Đurđa Grujičić, Rajka Jurdana Šepić i Vjekoslav Alilović. Odluku o nagradi za najbolju skladbu - ČAnsonu donijet će stručni žiri u sastavu: Saša Matovina (umjetnički ravnatelj ČAnsonfesta), prof. Željen Klašterka (HRT), Zvonko Varošanec (HRT), Kostadinka Velkovska (istaknuta glumica i šansonijerka) i Albert Petrović (Radio Rijeka). Odluku o nagradi za najbolju interpretaciju donijet će članovi oba žirija, onog za tekst i za glazbu.

Festivalsku Večer novih skladbi izravno će prenositi Hrvatski radio - Radio Rijeka.

Komentari