Cappelli: Nema tih „zlatnih“ objekata ako nema kvalitetnih djelatnika

Cappelli: Nema tih „zlatnih“ objekata ako nema kvalitetnih djelatnika

Ministar Capelli sa studentima (Foto: Ministarstvo turizma)

Ministar turizma Gari Capelli posjetio je studente i nastavnike Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Istaknuo je pritom važnost kvalitete u turizmu u svim segmentima, posebice kada je u pitanju radna snaga jer je turizam prvenstveno uslužna djelatnost.

"Turizam pokreće cjelokupno gospodarstvo i koliko god nas veseli konstantni rast ulaganja u ovaj sektor, moramo biti svjesni kako je čovjek ključ uspjeha jer nema tih „zlatnih“ kvadrata objekata visoke kategorije, ako zaposleni nemaju osmjeh na licu, ako nemaju dovoljna znanja, vještine i kompetencije.", rekao je ministar turizma Gari Capelli i naglasio kako je obrazovanje za turizam i ugostiteljstvo najvažnije i to na svim razinama.

Capelli je istaknuo kako je Opatija perjanica obrazovanja kada je u pitanju turizam, a upravo u Opatiji se nalazi jedan šest Centara kompetentnosti koji za cilj ima obrazovanje turističkih djelatnika.

Naime, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu na čelu s dekanicom Dorom Smolčić Jurdanom jedina je sveučilišna ustanova u Republici Hrvatskoj u potpunosti usmjerena na edukaciju i znanstveni razvoj kadrova u području turizma, ugostiteljstva i održivoga razvoja. Također, Fakultet svojim studentima i nastavnicima osigurava unutarnju i vanjsku mobilnost kroz Erasmus programe te kroz Ceepus mreže: Education Without Frontiers i Amadeus.

Znanstvena, nastavna i stručna aktivnost Fakulteta prepoznata je ne samo u Hrvatskoj, već i u široj regiji. Fakultet je nositelj mnogobrojnih stručnih i znanstvenih projekata u zemlji i inozemstvu te organizator znanstvenih i stručnih konferencija i okruglih stolova.

Na panel raspravi ministar Cappelli odgovarao je i na pitanja studenata vezana uz tržište rada i zapošljavanje mladih u turizmu, zakonsku regulativu iz djelokruga Ministarstva turizma, strategiju razvoja turizma i turističku politiku, investicije u turizmu te ostale teme aktualne turističke teme.

Komentari