Čarobnjaka iz Oza izvode polaznici Riječkoga kazališta mladih "Kamov"

Čarobnjaka iz Oza izvode polaznici Riječkoga kazališta mladih "Kamov"

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Predstava "Čarobnjak iz Oza" koja će svoju premijeru doživjeti 6. lipnja u 19.30 na sceni sušačkog HKD-a, adaptacija je istoimenog djela Lamana Franka Bauma koje je u prošlosti doživjelo nebrojene izvedbe i osvojilo srca čitatelja svih dobi.

Redatelj i dirigent je maestro Igor Vlajnić koji je i voditelj programa Riječkog kazališta mladih "Kamov". Gostujući u programu Radija Rijeke Vlajnić je rekao:

"Želja nam je ponuditi novu produkciju koja će biti namijenjena poglavito djeci i mladima, ali i svima koji žele doživjeti uzbudljive pustolovine djevojčice Dorothy Gale iz Kanzasa.

Iako je riječ o produkciji HNK Ivana pl. Zajca u sklopu programa RKM "Kamov", predstavu u cijelosti izvode polaznici Kazališne radionice Riječkog kazališta mladih "Kamov" koji marljivo uče i rade na redovnim terminima radionice, a koji su u ovoj kazališnoj sezoni već ostvarili značajne projekte i uspjehe poput "Snježne bajke 2", opera "Macbeth" i slično.

Kao mentori u projektu sudjeluju brojni umjetnici i zaposlenici riječkog velikog Kazališta, koji, svaki u svom području, pokušavaju polaznicima "Kamova" otkriti znanja i vještine te probuditi ljubav za kazalište i izvedbene umjetnosti. Tako s ponosom ističemo Leona Lučeva kao savjetnika za glumu i Vitalija Kloka kao savjetnika za scenski pokret.

Posebno ističemo i suradnju s Akademijom primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci čiji studenti sudjeluju u izradi scenografskih elemenata i kostima, a sve pod vodstvom svojim mentorica i profesorica Lare Badurine i Barbare Bourek."

Poslušajte o čemu je još s maestrom Igorom Vlajnićem razgovarala Gloria Fabijanić Jelović:

Igor Vlajnić, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari