Čavle: Bartoja uz Zvončarsku simfoniju!

Čavle: Bartoja uz Zvončarsku simfoniju!

Foto: Pixsell

U Čavlima slave Bartoju. Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se večeras u 19 sati . Uz vjerski program, na Automotodromu Grobnik poslijepodne su najavljene utrke svjetskog prvenstva motora s prikolicama, a posjetitelje u Čavlima od 20 sati i 30 minuta očekuje Zvončarska simfonija.

Svjetsku premijeru Zvončarske simfonije zajednički će izvesti Grobnički dondolaši i Karlovački bubnjari. Lokacije je Trg hrvatskih branitelja uz Dom kulture u Čavlima, a organizatori ovog Porto etno uigravanja pod ravnanjem maestra Zorana Majstorovića su tvrtka Rijeka 2020, Udruga Palentar, Grobnički Dondolaši, Turistička zajednica te Općina Čavle.

Današnji program Bartoje počeo je već u 8 sati Svjetskim prvenstvom motora s prikolicama i AA Championship na Automotodromu Grobnik. U 16 i 30 najavljena je prvenstvena nogometna utakmica između Grobničana i Rječine, na Stadionu Adelija Haramija Beba u Mavrincima. U 18 sati u crkvi sv. Bartola u Cerniku počinje sveta misa za bolesnike a u 19 Križni put na Cernički vrh.

Na sam blagdan sv. Bartola, u subotu 24. kolovoza , na jogu u Cerniku najavljen je sajam, nastavlja se Svjetsko prvenstvo motora s prikolicama, a na Platku će se održati ljetna manifestacija Ljetno lice Platka. U Boćarskom domu na Hrastenici u 9 sati će početi boćarski turnir, u cerničkoj čitaonici će u 16 sati biti predstavljen Cernički zbornik jubavnih pjesama, a od 18 sati je u Čavlima najavljen 11. Bartojski kotlić, natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša i sajam rukotvorina i autohtonih proizvoda. Feštu će svirkom od 21 sat zaokružiti Koktelsi.

Događanja će biti i u nedjelju, kada je od 10 do 14 sati najavljena utrka ski rolera Grobnik Open - Žiletov memorial, međunarodna utrka Ski Platak, a od 21 sat na Trgu hrvatskih branitelja koncert će održati 4 tenora.

Općina Čavle jedna je od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja svoj dan obilježava naizmjenično na dva župna blagdana - jedne godine na Filipju, 1. svibnja, a druge na Bartoju, 24. kolovoza. Poslušajte najavu Zorana Majstorovića, dirigenta Zvončarske simfonije:

Zvončarska simfonija, pripremila Neva Funčić

Komentari