Čedo Vukelić: Boćanje je sport koji možete igrati cijeli život

Čedo Vukelić: Boćanje je sport koji možete igrati cijeli život

Čedo Vukelić i Mario Lipovšek (foto: Virna Baraba / Radio Rijeka)

"Riječka publika poznaje boćanje i zna nagraditi svaki rezultat", izjavio je to tijekom današnjeg „obeda“ Čedo Vukelić, izbornik Hrvatske juniorske boćarske reprezentacije te trener riječkog "Vargona".

Rijeka je kolijevka boćanja. Nekadašnji boćarski klub Benčić, sadašnji Vargon, osnovan je 1952. godine kada i savez i to je klub slavne povijesti. "Imamo izuzetno mladu ekipu i može se reći da smo rasadnik talenata", rekao je Čedo Vukelić tijekom današnjeg „obeda“. "Gdje god se dođe, svugdje se spominje riječka publika koja poznaje boćanje i koja zna nagraditi svaki rezultat. Navijanje koje se može vidjeti ovdje u Rijeci, teško se doživi negdje drugdje", izjavio je hrvatski izbornik. 

Hrvatska je među najvećim silama u boćanju uz Francusku, Italiju i Sloveniju. Tunis i Alžir dvije su jake nacije ali boćanje se probija, igra se u cijelom svijetu. Izvanredni su južnoamerikanci. Jako dobre su i Australija i Kina, pogotovo u ženskom boćanju. 

„2024. godine ako Francuska dobije organizaciju Olimpijskih igara, boćanje ulazi kao pokazni sport i nadamo se da će postati i olimpijski“, najavio je hrvatski izbornik te trener Vargona koji je pozvao publiku da dođe 29. travnja u 14 sati na Podvežici gdje će se igrati utakmica Lige prvaka. Sastat će se Vargon, viceprvak Hrvatske ove sezone i talijanski BRB Ivrea. Nastupit će i Leo Brnić, nekadašnji član Vargona, najbolji svjetski brzinac. Leo ima i svog nasljednika u Vargonu. To je Bruno Kraljić koji je prošle godine osvojio dvostruku titulu svjetskog prvaka u brzinskom i štafetnom izbijanju u kategoriji do 23 godine.

Tijekom današnjeg „obeda“ Čedo Vukelić govorio je o počecima njegove karijere, o tome koliko je teško biti izbornik, te o ženskom boćanju.

Poslušajte:

 

Na obed: Čedo Vukelić, pripremio Mario Lipovšek

Komentari