Cibona u posljednjem ligaškom kolu glatko pobijedila Škrljevo

Cibona u posljednjem ligaškom kolu glatko pobijedila Škrljevo

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Više nego lagano treća ekipa prvenstva, zagrebačka Cibona, odnijela je bodove s Mavrinaca, pobijedivši Škrljevo u posljednjem ligaškom kolu rezultatom 94:66. Već prvu četvrtinu dobivaju gosti, rezultatom 22:16.

Na krilima Novačića, koji je postigao sedam, te Žorića sa šest koševa, Cibona je imala i plus devet (20:11) u sedmoj minuti. Škrljevo se na početku te iste minute bilo približilo na minus tri (10:13), ali se Cibona odmah odvojila.

Nastavak utakmice bolje otvaraju domaćini, koji s dvije trice zaredom Konjevića u 14' dolaze na zaostatak 23:26 te imaju napad za izjednačenje. Tu su i stali jer Cibona se raspucala, najviše mladi Vukovi Ljubičić i Uljarević, koji na kraju odvode ekipu Cibone na prednost 57:33 na isteku dvadesete minute, čime je pobjednik bio riješen već na kraju prvog poluvremena.

Treća četvrtina bila je odrađivanje formalnosti. Domaćini su s niskom postavom, bez kapetana Perkovića koji je ostao na klupi, pokušali tricama smanjiti zaostatak, ali im to nije uspjelo. Posljednjih deset minuta Cibonin mladi centar Ljubičić svojim koševima dolazi do 21 koša i postaje najučinkovitiji na utakmici.

Kod Škrljeva najučinkovitiji je bio Konjević s petnaest koševa, dok su Stipčić odnosno Furlan postigli po deset. Večerašnji suparnici sastaju se već u srijedu 2. svibnja u Draženovom domu u Zagrebu, kada će odigrati prvu utakmicu četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvataske.

Komentari