Ciklus filmova Gorana Paskaljevića: "Ovo je dobar odabir mojih filmova!"

Ciklus filmova Gorana Paskaljevića: "Ovo je dobar odabir mojih filmova!"

Goran Paskaljević (Foto: Pixsell)

Projekcijom filma "Varljivo leto '68",sinoć je u Art-kinu Croatia otpočeo ciklus filmova Gorana Paskaljevića, koji će trajati do 18. travnja. Na otvaranju ciklusa bio je nazočan i sam Paskaljević, koji je s brojnom publikom uživao u svome kultnom uratku iz 1984. godine.

Na pitanje bi li iz ove perspektive nešto mijenjao u tome filmu, Goran Paskaljević kaže: "Gledao sam pola filma s publikom prije nego što sam otišao u kafić s prijateljima, i u toj prvoj polovici ne bih ništa mijenjao. I inače mislim da kad je film jednom gotov, onda je stvarno završen, skupa s greškama koje su u njemu napravljene, a ne postoji umjetničko djelo koje je savršeno i koje se ne može popraviti."

Danas je na programu Zlatnom Arenom ovjenčan "Poseban tretman", a zatim slijede "Tango argentino", "Bure baruta", "Kako je Harry postao drvo", "Medeni mjesec" i "Kad svane dan".

"Ima tu još filmova koje bih volio uvrstiti, poput 'Zemaljski dani teku', koji je meni najdraži", komentirao je Paskaljević izbor svojih filmova u Art-kinu. "Od filmova iz kasnije faze uvršten je samo 'Medeni mjesec' koji sam radio s Albancima, ali imali smo samo sedam dana, pa smo bili ograničeni. Mislim da je ovo dobar odabir, to su filmovi koji će nositi publiku", rekao je poznati srpski redatelj. Poslušajte što je na sinoćnjoj projekciji u Art-kinu Croatia zabilježio Albert Petrović:

"Varljivo leto '68" u Art-kinu, pripremio Albert Petrović

Komentari