Cilj Lučke uprave: Rijeka najveća kontejnerska luka na Sjevernom Jadranu

Cilj Lučke uprave: Rijeka najveća kontejnerska luka na Sjevernom Jadranu Cilj Lučke uprave: Rijeka najveća kontejnerska luka na Sjevernom Jadranu
Vukorepa na predblagdanskom druženju s koncesionarima, koperantima i poslovnim suradnicima (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka) Vukorepa na predblagdanskom druženju s koncesionarima, koperantima i poslovnim suradnicima (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Zagrebačka obala čeka koncesionara (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Naš cilj je da Luka Rijeka u periodu 2025.-2027. postane najveća kontejnerska luka na Sjevernom Jadranu, rečeno je na predblagdanskom druženju čelnih ljudi Lučke uprave Rijeka s koncesionarima, koperantima i poslovnim suradnicima.

Ravnatelj Denis Vukorepa je dijaprojekcijama pokazao investicije u riječki lučki bazen koje iznose više od 600 milijuna eura.

Uloženo je puno, rekao je ravnatelj Vukorepa i dodao da su zato uredili luku Bršica da se još brže može vršiti ukrcaj drva te stoke.

Predstoji davanje u koncesiju Zagrebačke obale. Koncesija će trajati 30 godina ako koncesionar ne želi proširenje, a ako želi onda će koncesiju dobiti na 50 godina.

Slijedi i kopanje dubljeg gaza na Brajdici. To je dio ulaganja u lučku infastrukturu i zgrade, a uređenje čeka i Luku Bakar. U idućoj godini Luku Rijeka će pohoditi 40 kruzera. Poslušajte više:

Denis Vukorepa o projekcijama razvoja luke u Rijeci, pripremio Vladimir Jurić

Komentari