Ćorić: Mirela Ahmetović nije predmet mog interesa, njezine izjave još manje

Ćorić: Mirela Ahmetović nije predmet mog interesa, njezine izjave još manje

Ministar Tomislav Ćorić (Foto: Pixsell)

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u srijedu je komentirao pismo načelnice Omišlja Mirele Ahmetović o LNG-u na Krku, u kojem je ustvrdila da je taj projekt neisplativ i štetan za Hrvatsku, rekavši da "gospođa Ahmetović nije predmet njegova interesa, a njezine izjave još manje".

Načelnica Omišlja Mirela Ahmetović u utorak je u otvorenom pismu optužila Ćorića i premijera Andreja Plenkovića da u vezi projekta izgradnje plutajućeg LNG terminala u Omišlju na Krku plasiraju gomilu neistina, te je ocijenila da je riječ o projektu štetnom za građane i državu.

"Posljednjih tjedana i najširoj javnosti je moglo postati posve jasno ono što je većini nas jasno od početka - da je riječ ne samo o ekonomski, ekološki i energetski lošem i skupom, već i za državu i sve njezine građane iznimno štetnom projektu", ustvrdila je Ahmetović.

"Gospođa Ahmetović nije predmet mog interesa, a njezine izjave još manje. To je potpuno deplasirano", rekao je ministar Ćorić novinarima nakon Vladine sjednice.

Na pitanje je li projekt LNG-a neisplativ, odnosno zašto se ide u to ako će ga Vlada morati financirati sa 100 tisuća eura, Ćorić je zanijekao da se radi o tom iznosu te dodao kako je sve o tom projektu rekao na konferenciji za novinare koja je održana prije desetak dana. Ćorić je također opovrgnuo informaciju da je projekt LNG-a danas trebao biti na sjednici Vlade.

Komentari