Crikvenički ribari i poljoprivrednici dobili financijsku potporu Grada

Crikvenički ribari i poljoprivrednici dobili financijsku potporu Grada

Foto: Grad Crikvenica

Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli potpora iz Programa mjera poticanja poljoprivrede i ribarstva održano je danas u prostoru Gradske uprave Crikvenice. Ugovore od dodjeli bespovratnih sredstava za poticanje poljoprivrede i ribarstva uručila je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić.

U poljoprivredi je potpore dobio Miljenko Manestar i Kamene kuće d.o.o., a u ribarstvu Bruno Suden, Darijo Grubišić, Željko Vukić i Vedran Gregović.

OPG Miljenko Manestar i Kuće kamene d.o.o. primit će nepovratne potpore iz programa Razvoj poljoprivrede za mjeru Nabava poljoprivredne mehanizacije i opreme u vrijednosti nešto više od 12 tisuća kuna.

Iz Programa potpora razvoju ribarstva sredstva su odobrena Ribarskom obrtu Bruno Suden, Obrtu za ribolov Arbun vlasnika Darija Grubišića, ribaru Željku Vukiću te obrtu Lulu vlasnika Vedrana Gregovića koji su se prijavili na mjeru Sufinanciranje investicija u ribarska plovila, opremu i alate, a vrijednost dodijeljenih potpora iznosi gotovo 29 tisuća kuna.

Ugovore od dodjeli bespovratnih sredstava za poticanje poljoprivrede i ribarstva uručila je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić koja je istaknula kako je veliki trud uložen u promociju mjera, kako za poticanje poduzetništva tako i za ribarstvo i poljoprivredu te da je iznimno veseli što su po prvi put te mjere, kada se govori o poljoprivredi, i iskorištene, s obzirom da prošle godine nije pristigla niti jedna prijava iz područja poljoprivrede.

Poslušajte izjavu:

Ivona Matošić o iznosima potpora, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari