Dado Barac: fotograf koji je zbog ljubavi došao u Omišalj (i ostao)

Dado Barac: fotograf koji je zbog ljubavi došao u Omišalj (i ostao) Dado Barac: fotograf koji je zbog ljubavi došao u Omišalj (i ostao)
U ateljeu Dade Barca (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka) U ateljeu Dade Barca (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka)
Dado Barac (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka) Dado Barac (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka)
Ispred ateljea u Omišlju (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka) Ispred ateljea u Omišlju (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka)
Atelje Dade Barca (Foto: Gloria Fabijanić Jelović) Atelje Dade Barca (Foto: Gloria Fabijanić Jelović)
Foto: Gloria Fabijanić Jelović Foto: Gloria Fabijanić Jelović

Dado Barac u svome ateljeu (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka)

Jedna od priča u večerašnjoj emisiji „Box in“ je razgovor s umjetnikom iz Omišlja, Dragutinom Dadom Barcem u čijem zanimljivom ateljeu ima mnoštvo slika i fotografija.

Dado Barac je Riječanin, Fiuman, koji je zbog jedne ljubavi, prije gotovo 30 godina, došao u Omišalj i u njemu ostao. Profesionalni je umjetnički fotograf, koji je i svoju mirovinu ove godine doživio u tom zvanju.

Fotografira po narudžbi, najčešće za vjenčanja ili naše iseljenike, pa kaže da nema tog dijela svijeta gdje nema neke njegove fotografije Omišlja. Mladim umjetnicima poručuje da u zvanju slikara i fotografa samo treba biti uporan. Poslušajte razgovor:

Dado Barac, Fiuman u Omišlju; pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari