Damir Kedžo s pjesmom "Divlji vjetre" pobjednik Dore 2020.!

Damir Kedžo s pjesmom "Divlji vjetre" pobjednik Dore 2020.!

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Hrvatsku će na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije u Nizozemskoj predstavljati Damir Kedžo s pjesmom "Divlji vjetre''! Imao je isti zbroj glasova stručnoga žirija te gledatelja i slušatelja Hrvatske radiotelevizije kao i natjecateljica Mija Negovetić, no prevagnuli su glasovi publike.

Prevagnuli su glasovi publike koja je najviše bodova dala upravo Damiru Kedži. U konkurenciji je bilo ukupno 16 pjesama. Više čitajte i gledajte OVDJE. Kedžo će Hrvatsku predstaviti 12. svibnja, nastupom u drugom dijelu prve poluzavršnice najvećega svjetskog televizijskog glazbenog natjecanja.

- Kada sam sišao sa stagea rekao sam "ovo je stvarno bilo dobro, iza ovog mogu stajati", kazao je pobjednik ovogodišnje Dore na konferenciji za novinare.

Pobjedniku koji nije mogao skriti uzbuđenje i veselje, statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, uručio je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić. Nizozemski veleposlanik Hendrik Jan Voskamp zaželio mu je sreću na ovogodišnjem Izboru za Pjesmu Eurovizije, koji će se održati u Rotterdamu.

Izvođači koji su se borili za put u Nizozemsku bili su Elis LovrićBojan JambrošićEdi AbaziZdenka KovačičekAlen Vitasović & Božidarka-Matija ČerinaĐanaAklea NeonNikola MarjanovićLorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobeMarin Jurić-ČivroLorena BućanIndiraJure BrkljačaColoniaMia Negovetić i Damir Kedžo.

Nakon izvedbi svih 16 izvođača, u show-programu, uz Roka Blaževića nastupili su i finalisti treće sezone popularnog The Voicea: Filip RudanBernarda Bobovečki Albina Grčić.

Potom je glasalo pet ocjenjivačkih sudova smještenih u HRT-ovim centrima (Split, Rijeka, Osijek, Čakovec/ Varaždin i Zagreb). Glasanje žirija u zbroju donijelo je 16 bodova Miji Negovetić i pjesmi "When it Comes to You", 15 bodova pjesmi Damira Kedže "Divlji vjetre" te 14 bodova Indirinoj "You Will Never Break My Heart".

Glasovi publike donijeli su pak 16 bodova pjesmi "Divlji vjetre", 15 bodova pjesmi "When it Comes to You" te 14 bodova pjesmi "You Will Never Break My Heart".

HRT-ov spektakl u cijelosti možete pogledati na multimedijskoj platformi HRTi. Poslušajte što je u Opatiji zabilježio Albert Petrović: 

Prve izjave Kedže i Mie, pripremio Albert Petrović

Infarktna završnica, pripremio Albert Petrović

Komentari