Dan jabuka za kraj ovosezonske manifestacije Plodovi gorja Gorskog kotara

Dan jabuka za kraj ovosezonske manifestacije Plodovi gorja Gorskog kotara Dan jabuka za kraj ovosezonske manifestacije Plodovi gorja Gorskog kotara
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Projekt "Plodovi gorja Gorskog kotara" i ove je godine, u razdoblju od proljeća do jeseni, brojnim događajima obogaćivao turističku vikend ponudu goranskog područja. Osamnaesta sezona projekta, koji promiče autohtone proizvode i tradiciju, ovog je vikenda okončana Danom jabuka u dolini rijeke Kupe,

Ove su sezone Plodovi gorja Gorskog kotara gljivarima nudili više no ranijih godina, a projekt je obogaćen i novim gastronomskim događajem, kaže njegova idejna začetnica Blažica Sveticki te o manifestacijama koje su iznjedrile najviše noviteta kaže kako su se neki događaji profilirali u malo veće manifestacije. Osamnaesti po redu Dani gljiva, prerasli su u Festival gljiva i plodova jeseni, što se u konačnici, kroz puno više sadržaja i bogatiji program pokazalo kao dobar potez. Isto tako, odlično je zaživio i 1. šumski gurman fest u Fužinama te se potvrdilo da je jedna takva gastronomska manifestacija bila potrebna u ljetnim mjesecima.  

Dan borovnica, kaže Blažica Sveticki, i ove je sezone bio najposjećenija manifestacija, goranski proizvođači svoju promotivnu šansu još uvijek  prepoznaju i na vikend događajima vezanim uz ostale plodove gorja, a pojedini dijelovi projekta privlačni su i izlagačima iz drugih krajeva Hrvatske. To su uglavnom ljudi iz manjih sredina, iz ruralnih krajeva, sličnih našem. Njima je vrlo važno izaći iz lokalnih okvira i pokazati sve što rade.   

I protekla je sezona, dodaje Blažica Sveticki, bila prilika za učenje o tome kako najbolje privući posjetitelje u Gorski kotar, pa će, sukladno tome, već dogodine neke manifestacije Plodova gorja biti obogaćene novim sadržajima.

Prilog Nenada Lučića: 

 

Komentari