Dan jagoda edukativno - gastronomska manifestacija

Dan jagoda edukativno - gastronomska manifestacija

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Planinski vrt osjetila u naselju Belo Selo lokacija je gdje je danas, u sklopu projekta Plodovi gorja Gorskog kotara, po 8. put organizirana manifestacija Dan jagoda. Događaj, osim gastronomskih, tradicionalno ima i edukativna obilježja.

Na nasadima goranskih jagoda se i nakon dvije godine osjećaju posljedice ledoloma, urod su ovog proljeća dodatno umanjili mrazovi, no unatoč teškoj godini, ponuda u planinskom vrtu Nataše Kozlica doista je raznovrsna. 

Za delicije uvijek imamo dovoljno šumskih i vrtnih jagoda. Uz to nudimo palačinke od jagoda s nekoliko vrsta krema i druge slastice, zatim jedan poseban koktel planinskog vrta, likere te druge proizvode našeg obrta. No jagode, kada govorimo o ljekovitosti, nude mnogo više od gastronomskog užitka, naglašava gospođa Nataša. 

Šumska jagoda je jako antioksidativna kao i drugo šumsko voće. Zdrava za srčane i probavne probleme, dijetalna te pogodna za čišćenje organizma i tijela. Ukratko, i sa zdravstvene strane, jedna atraktivna biljka.  

Gastronomska promocija jagoda i drugih proizvoda Planinskog vrta osjetila u naselju Belo Selo i ove je godine obogaćena popratnim događajima vezanim uz prezentaciju dijela graditeljske baštine Gorskog kotara te turističkih atrakcija pored Karolinske ceste.

Javlja Nenad Lučić:

 

Dan jagoda, pripremio Nenad Lučić

Komentari