Dan Općine Fužine: svečano, ali i radno - planovi za dječji vrtić idu dalje

Dan Općine Fužine: svečano, ali i radno - planovi za dječji vrtić idu dalje

Općina Fužine slavi svoj dan (Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka)

Današnji katolički blagdan svetog Antuna Padovanskog u Fužinama se tradicionalno obilježava kao Dan Općine, Župe i mjesne osnovne škole. U Fužinama večeras svečana sjednica i dodjela priznanja, a najavljuju se i novi projekti.

U sklopu višednevnog programa događanja tijekom današnjeg će predvečerja, nakon blagdanske mise, biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća te dodijeljena uručena godišnja priznanja lokalne samouprave.

Dan Općine u Fužinama prigoda je i za analizu jednogodišnjih rezultata te najavu novih projekata, pa tako nakon sanacije divljeg deponija u Liču, rješavanja vodoopskrbe Benkovca Fužinskog te otvaranja Doma mladih u naselju Vrata, općinski načelnik David Bregovac najavljuje i dinamiku izvedbe kapitalnog projekta dječjeg vrtića. 

"Vrtić je u pripremi. Napravili smo glavni projekt i otvorili postupak javne nabave. Kada se to realizira, nadamo se dovršetku vrtića do kraja godine, ali to još nije potpuno sigurno. Plan je takav, moguće je da će izvedba kasniti mjesec-dva dana, no kako god bilo Općina Fužine će dobiti novi vrtić", ističe gradonačelnik. Poslušajte:

Bregovac o vrtiću, pripremio Nenad Lučić

Komentari