Dan osoba s invaliditetom: sveučilišna integracija

Dan osoba s invaliditetom: sveučilišna integracija Dan osoba s invaliditetom: sveučilišna integracija
Tko ne poštuje ovaj znak na parkiralištima? (Foto: Duško Jaramaz / Pixsell) Tko ne poštuje ovaj znak na parkiralištima? (Foto: Duško Jaramaz / Pixsell)

Mladen Bošnjak zaslužio je 80 ECTS bodova (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Međunarodni je dan osoba s invaliditetom 3. prosinca. Na području cijele Primorsko-goranske županije provodi se pojačani nadzor parkiranja na mjestima za invalide radi smanjenja zlouporaba znaka pristupačnosti te podizanja svijesti javnosti o važnosti problema invalidnih osoba u prometu.

Tko krivo parkira na mjestu za vozila osoba s invaliditetom očekuje ga kazna od 700 kuna!

Kao i svakog prosinca već sedmu godinu za redom, na Sveučilištu u Rijeci je Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježen dodjelom nagrade najuspješnijem studentu s invaliditetom riječkog sveučilišta.

Za akademsku godinu 2018./19. laureat je Mladen Bošnjak iz Zagreba, student 2. godine dvopredmetnog diplomskog sveučilišnog studija Povijest-filozofija Filozofskog fakulteta sveučilišta u Rijeci.

Uz Međunarodni dan invalida, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održan je Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom "iFest".

Sedamnaestu godinu zaredom, u sklopu projekta Rijeka - zdravi grad, festival okuplja više od 300 sudionika, a program će se odvijati u dva dijela: od 11 kada nastupaju mlađi, te od 18 sati kada su u programu stariji sudionici.

Ulaz je slobodan, a pozvala vas je Klara Paškvan Lekšić, suvoditeljica Festivala. Poslušajte Klaru i poslušajte što je na riječkom sveučilištu zabilježio Vladimir Jurić:

Sveučilišna integracija studenata s invaliditetom, pripremio Vladimir Jurić

Klara Paškvan Lekšić jedva čeka da počne program, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Komentari