Dan Primorsko-goranske županije uz temu solidarnosti

Dan Primorsko-goranske županije uz temu solidarnosti

Foto: Pixsell

Povodom Dana Primorsko-goranske županije, župan Zlatko Komadina i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić položili su vijenac na Središnjem križu Centralnog gradskog groblja Drenova za sve preminule građane i poginule branitelje s područja Primorsko-goranske županije.

Uz i dalje visoke brojke novozaraženih koronavirusom i mnogo pacijenata u bolnicama, glavna tema ovogodišnjeg Dana županije je upravo solidarnost pa iz županije pozivaju građane da se pridržavaju propisanih mjera kako bi zaštitili jedni druge.

Unatoč tome što se županijski proračun u doba koronakrize slabije puni, on je i u prethodnoj godini ostao stabilan. "Oprezno smo planirali proračun pa smo 10 milijuna kuna iz rezervi koje smo stvorili mogli ubaciti u zdravstveni sustav i pomoći u borbi protiv Covida", ispričao je župan Zlatko Komadina. 

Ovu godinu ipak nećemo pamtiti samo po lošem, ističe župan, jer će se realizirati mnogi projekti diljem županije. Gotova je nova zgrada i sportska dvorana Osnovne škole u Jelenju, počinje gradnja sportske dvorane Medicinske škole u Rijeci, a planiraju se i otvorenja baštinske priče Gorskog kotara u Brodu na Kupi te centra za vuka, risa i medvjeda. Poslušajte razgovor:

 

Župan Zlatko Komadina o Danu županije, pripremila Neva Funčić

Komentari