Danas nema novooboljelih u Primorsko-goranskoj županiji

Danas nema novooboljelih u Primorsko-goranskoj županiji

Foto ilustracija: Pixsell

U protekla 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji nema novih zaraza koronavirusom, javlja jutros Županijski stožer Civilne zaštite. Ukupno je do sada u našoj županiji evidentirano 155 slučajeva kovida 19.

Nakon što su jučer zabilježena dva nova slučaja zaraze - a riječ je o kontaktima već oboljelih - trenutno je u PGŽ-u osmero oboljelih od kovida. Dvije su osobe u KBC-u Rijeka, dok je je šestero osoba u izolaciji u vlastitom domu i na kućnom liječenju.

Do sada je izliječeno 145 osoba, jedna je osoba izvan epidemiološkog postupanja (ima prebivališta u PGŽ-u ali živi negdje drugdje), dok je jedna pacijentica umrla.

Prema jučerašnjim podacima Nacionalnog stožera Civilne zaštite, u Hrvatskoj je zabilježeno 58 novozaraženih, pa je broj trenutno oboljelih aktivnih slučajeva u Hrvatskoj 633. Na bolničkom iječenju je 111 osoba, od čega je sedmero pacijenata na respiratoru. 

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, ukupno je zabilježeno 5376 osoba zaraženih novim koronavirusom. Oporavilo se 4589 osoba, a 154 ih je preminulo.

Komentari