Dani arapskog filma u Art-kinu Croatia: šest projekcija u dvije večeri

Dani arapskog filma u Art-kinu Croatia: šest projekcija u dvije večeri

Detalj iz filma "Sea Shadow" (Foto: Art-kino Croatia)

Dani arapskog filma počinju sutra u riječkom Art-kinu Croatia, a organizira ih Društvo hrvatsko-arapskog prijateljstva. U dva dana bit će prikazano šest filmova nastalih od Alžira do Ujedinjenih Arapskih Emirata, a ulaz na projekcije je besplatan.

U srijedu i četvrtak, 4. i 5. svibnja, na rasporedu će biti po tri filmske projekcije: u 17, 19 i 21 sat. Dane arapskog filma otvorit će libanonski dokumentarac Sutra ćemo vidjeti. Nakon njega prikazuje se avanturistička drama s elementima komedije Od A do B, a posljednja projekcija u srijedu je drama Bastardo.

Drugoga dana prva je na rasporedu priča o desetero djece s autizmom Kao jedan: projekt autizam. Slijedit će drama s elementima komedije Villa 69 - o bolesti, intimnosti i smrti. Za kraj Dana arapskog filma u Art-kinu Croatia, prikazuje se romantična drama Sea Shadow. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Predsjednik Društva hrvatsko-arapskog prijateljstva Aljoša Babić najavio je i tiskanje brošure Zeleno-plavi dragulj koja će na hrvatskom, engleskom i arapskom jeziku Primorsko-goransku županiju predstaviti arapskim turistima i ulagačima. O tim je projektima s njim razgovarao Saša Vuksan:

Projekti Društva hrvatsko-arapskog prijateljstva, pripremio Saša Vuksan

Komentari