Dani prijatelja knjige od 15. do 18. studenog u Rijeci i Opatiji

Dani prijatelja knjige od 15. do 18. studenog u Rijeci i Opatiji

Foto ilustracija: Pixsell

Međunarodni festival književnosti "Dani prijatelja knjige" ove će se godine po 11. put održavati u Rijeci i Opatiji, od 15. do 18. studenog, a organizira ga Hrvatsko književno društvo iz Rijeke. Riječ je o skupu pisaca i književnika iz Hrvatske i desetak susjednih država.

Dani prijatelja knjige tradicionalno se održavaju u studenome, a na njima će se predstaviti dobitnici domaćih i međunarodnih godišnjih nagrada "Književno pero". Na festivalu će biti predstavljen i novi časopis za književnost i kulturu "Krik", koji se, osim pisanom riječju, bavi i ostalim vidovima umjetnosti i kulture, poput glazbe, stripa ili eksperimentalne poezije. 

Festival započinje ovog četvrtka u 19 sati u prostoru Makedonskoga kulturnog društva "Ilinden" u Rijeci, uz nastup njihove pjevačke skupine i predstavljanje književnog opusa Safete Osmičić

U programu ovogodišnjeg festivala će, između ostalog, biti održan i međunarodni poetski maraton "Rijeka riječi", u opatijskome Centru Gervais bit će otkrivena spomen-ploča u počast Dragi Gervaisu, a program će završiti u nedjelju 18. studenoga čitanjem radova i proglašenjem nagrađenih radova s 3. haiku susreta "U spomen na Borivoja Bukvu 2018." 

O Danima prijatelja knjige s predstavnicima Hrvatskog književnog društva Rijeka Valeriom Orlićem i Ernijem Giganteom Deškovićem razgovarao je Ivica Vrkić: 

Dani prijatelja knjige, pripremio Ivica Vrkić

Komentari