Davor Tolja i Joško Serdarević: 40 godina života i rada u glazbi

Davor Tolja i Joško Serdarević: 40 godina života i rada u glazbi Davor Tolja i Joško Serdarević: 40 godina života i rada u glazbi
Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka
Foto: Goran Banić / Radio Rijeka Foto: Goran Banić / Radio Rijeka

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

Riječki glazbenici Davor Tolja i Joško Serdarević slave veliku obljetnicu svog glazbenog puta, 40 godina života i rada u glazbi. Davor Tolja slavi i svoj 61. rođendan na dan kada će zanimljivim susretom i koncertom obilježiti tu veliku brojku u HKD-u na Sušaku, 31. svibnja.

A sve je počelo davne 1978. godine s riječkim bandom Vrijeme i zemlja koji je osnovao danas svjetski poznati glazbenik i mirotvorac, sada sa stalnom adresom u New Yorku, Nenad Bach. I Davor i Joško bili su dio te grupe koja je izdala i prvi rock LP na ovim riječkim prostorima.

Davorovu karijeru definitivno je obilježila grupa Denis& Denis s Marinom Perazić, a Joško je ostao zapažen s grupom Xenia lidera Roberta Funčića.

Davor Tolja i Joško Serdarević ponovno su se našli u novom bandu Whiteheads koji je osnovan 2015. godine u okviru udruge LP Rock, a članovi grupe su nakadašnji članovi poznatih grupa iz 70-tih i 80-tih godina.

Poslušajte razgovor s Davorom Toljom i Joškom Serdarevićem koji je vodila Gloria Fabijanić Jelović:

Davor Tolja i Joško Serdarević, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari